Læsetid: 10 min.

Historien om en mor, der blev vred på sit barn

Det er stadig tabu at tale om, hvor svært det kan være at være mor, hævder forfatter Maja Lucas, der i sin roman ’Mor’ beskriver et klaustrofobisk moderskab, der måske ender galt. Der er simpelthen tale om et urtabu, ingen af os ønsker at høre noget om – slet ikke fra vor egen mor
Forfatteren Maja Lucas har skrevet en bog om moderskabet og det grundlæggende tabu, at man som nybagt moder måske ikke trives i rollen, hvilket går stik imod alle forestillingerne om, hvad en mor skal leve op til.

Ulrik Hasemann

20. februar 2016

Solen stråler fra en iskold, men klar himmel, da vi mødes en morgen for at tale om en lille tæt roman med den enkle titel Mor og den mere truende undertitel En historie om blodet.

Maja Lucas har skrevet et komprimeret intenst værk om et moderskab fra fødslen og et par år frem. En klaustrofobisk beskrivelse af en gensidig afhængighed, som overrumpler moren. Et moderskab, der aldrig rigtig kommer til at virke, i al fald ikke på den måde hovedpersonen ’Moren’ havde forestillet sig det.

Faren kan næsten ikke trænge ind fra sidelinjen og ligestilling viser sig at være nærmest biologisk umulig for parret. Romanen igennem vokser vreden sig større og større, for til sidst at eksplodere.

Der er næsten ikke et hjørne af lyserød fryd i fortællingen.

»En tragedie« betegner Lucas selv romanen og undertitlen er vigtig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu