Læsetid: 4 min.

’Der er intet rum til mig i Gaza’

Efter at hun blev overfaldet af Hamas for ikke at bære niqab, lukkede Nidaa Badwan sig selv inde på sit værelse i Gaza i to år. Den frivillige fængsling blev til et fotoprojekt om at være moderne kvinde i et Palæstina uden frihed og uden rettigheder – og derfor uden farver
Nidaa Badwan beskriver Palæstina som farveløst. Selv genfandt hun farverne i den grønne væg og det røde morgenlys på sit værelse.

Nidaa Badwan beskriver Palæstina som farveløst. Selv genfandt hun farverne i den grønne væg og det røde morgenlys på sit værelse.

Nidaa Badwan

12. februar 2016

Mens bomberne faldt udenfor i Gaza, byggede Nidaa Badwan et parallelunivers på sit værelse, hvor Palæstinas krig og Hamas’ muslimske indoktrinering ikke kunne nå ind.

Et ni kvadratmeter stort helle med irgrønne vægge og plads til en seng og et gulvtæppe. Men vigtigst af alt: med plads til Nidaa. Efter at Hamas’ overfaldt hende for ikke at være tildækket på en offentlig café, forlod Nidaa Badwan ikke sit værelse i to år.

I stedet jagtede hun de varme farver fra morgensolen og nød friheden i at kunne drikke en kop kaffe uden at bære niqab – det traditionelle muslimske slør, der kun lader øjnene være udækkede. Friheden i det selvvalgte fængsel indfangede hun med kamera i fotoprojektet One hundred days of solitude, der netop nu vises på Trapholt Museum for Moderne Kunst frem til 23. oktober.

Information møder 28-årige Nidaa Badwan på Trapholts bibliotek med udsigt ud over Kolding Fjord, som glitrer så kraftigt ind ad vinduerne, at man et kort øjeblik tror, det er forår.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Robert Ørsted-Jensen
  • Erik Karlsen
  • Anne Eriksen
Robert Ørsted-Jensen, Erik Karlsen og Anne Eriksen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Pedersen

Hamas`s undertrykkelse af kvinder er massiv grænser indimellem til det groteske. Kvinder må ikke deltage i maratonløb, kvinder må ikke køre på knallert o.s.v, o.s.v