Læsetid: 1 min.

Kunstpausen: Empati for partikler

Første akt: ’Slaveri af elektroner’. Detalje fra installation 

Første akt: ’Slaveri af elektroner’. Detalje fra installation 

Rosemary Lee

Kultur
19. februar 2016

Honey Biba Beckerlee er billedkunstner og interesserer sig for, hvordan billeder former vores verdenssyn. Gennem installationskunst søger hun at skubbe billedmediet derud, hvor det kan udfordre vores virkelighedsopfattelse.

Til udstillingen Transart i Dome of Visions i København kunne man i november se installationsværket »Skabelsesberetning over et pixel – en tragedie i 3 akter« (2015). Med henvisning til kvantefysikeren David Bohm, der argumenterer for, at de mindste partikler (hvis egenskaber vi udnytter i digital teknologi), elektronen (strøm) og fotonet (lys), har en hukommelse, spørger Honey Biba Beckerlee, om vi kan betragte digital billedteknologi som levende. Installationen undersøger muligheden for skabe et empatisk forhold til det digitale billede.

www.honeybeckerlee.net

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her