Læsetid: 9 min.

’Jeg vil ikke være så elitær at sige, at det er det rene lort, men …’

Han er en af de mest markante personer i den danske forlagsbranche. Nu frygter han for alsidigheden og kvaliteten på det danske bogmarked. Claus Clausen har lige har solgt sit forlag Tiderne Skifter til Gyldendal
Claus Clausen.

Lærke Posselt

6. februar 2016

Da jeg møder forlægger Claus Clausen på hans kontor i de skæve gammel kontorlokaler i Læderstræde i Indre København, omgivet af en pæn del af de godt 2.000 bøger, som han har udgivet over de sidste 43 år, er det hans første dag som afgået ejer af sit eget forlag, Tiderne Skifter. Den første februar overtog Gyldendal nemlig officielt forlaget, som Claus Clausen har siddet i spidsen for, siden han startede det i 1973.

»Det føles jo på en måde rigtigt, og så alligevel helt forkert, for når man bygget sådan et forlag som Tiderne Skifter op, så er det også med en vis melankoli og vemod, at man forlader det. Det er, ligesom når ens børn flytter hjemmefra, det fejrer man jo ikke ligefrem,« fortæller Claus Clausen om salget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jes Enevoldsen
  • Robert Ørsted-Jensen
  • Benny Jensen
  • Olaf Tehrani
  • Kristian Rikard
  • Mihail Larsen
Jes Enevoldsen, Robert Ørsted-Jensen, Benny Jensen, Olaf Tehrani, Kristian Rikard og Mihail Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Gyldendal - Bakkedal
For de af os bogelskere, bogkendere og læseheste, der heller ikke har svært ved at se - at det er det rene lort - og ikke har købt en dansk skønlitterær bog de seneste mange år - kan så fortsat prise sig heldige med, at vi er naboer til det stort og kulturelt levende sprogområde, som altid er leveringsdygtige i bøger af gode ’digtere og tænkere’ af enhver kategori – det engelske og franske ikke at forglemme …

Kristian Rikard

"Jeg vil ikke være så elitær at sige, at det er det rene lort, men det er næsten det
rene lort".
Nåh ikke? Så skal jeg da gerne lægge stemme til: det er det rene lort!

Morten Vesterbro-Hansen

En gammel venstrefløjser begræder, at der ikke længere er et stort nok publikum til en ideologi, der forlængst burde være kørt på kirkegården. Ak ja.

Men det er da godt at høre, at han ikke vil fremstå som elitær og bestemme, hvad folk skal læse.

erik mørk thomsen

Måske ligger sandheden i det, som den danske stormester i skak, Bent Larsen sagde, at dansk er et så lille sprogområde, at man skal være glad for, at der bliver udgivet andre bøger, end telefonbøger på dansk!
Og de unge, mine børn i hvert fald, læser heller end gerne bøgerne på engelsk, fordi de siger, at de få mere ud af dem.
Og noget vil jo altid gå tabt i en oversættelse, så det passer nok, hvad ungerne siger.

Tak Claus for de mange gode og givende bøger gennem årene. Er der nye kulturarbejdere, der kan løfte arven? Eller handler det meste efterhånden blot om idiotiske femi-krimier og bestsællers.