Læsetid: 2 min.

Debutanter

Kultur
4. marts 2016

Norsk sekt

Et hemmeligt broderskab af racebiologer med historiske rødder i Nazityskland og forbindelse til den politiske elite i Norge er omdrejningspunktet i Wienerbroderskabet af den norske debutant Ingar Johnsrud. Efterforskningslederen Fredrik Beier bliver sat på sagen, da en mor og en datter fra den religiøse sekt Guds Lys forsvinder. Sagen bliver endnu mere alvorlig, da politiet kommer ud til en massakre på en gård, ejet af sekten. Wienerbroderskabet er første bog i en planlagt trilogi.

’Wienerbroderskabet’. Ingar Johnsrud. Udkommer på Gyldendal 11. marts

Socialt bundfald

En krimi om »mord, magt, misbrug – og mønsterbrydere«, skriver forlaget om Lisbeth Zornig og Mikael Lindholms krimidebut Bundfald. Inspireret af Zornigs egen opvækst med misbrug og vold fortæller Bundfald historien om misbrugeren Ronny, der bliver fundet død under mystiske omstændigheder i Nakskov, og hans søster, mønsterbryderen Marlene i København, som prøver at opklare sagen. Hans død viser sig at have tråde til magt-eliten i Danmark og ikke kun den sociale underklasse i Udkantsdanmark.

’Bundfald’. Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm. Udkommer på People’sPress 7. april

Lykke og ulyke

Svenske Rebecka Edgren Adlén er journalist og har skrevet for blandt andet magasinet Damernas Värld. Måske har det været inspirationen til hendes krimi Den ottende dødssynd, der handler om den dygtige klummeskribent og foredragsholder Nora, der instruerer andre i at finde lykken. Noras eget harmoniske familieliv bliver dog forstyrret, da en kvinde flytter ind i huset på den anden side og fremkalder ubehagelige minder hos Nora om en ulykke, der måske slet ikke var en ulykke.

’Den ottende dødssynd’. Rebecka Edgren Adlén. Udkommer på Modtryk 24. juni

Tråde til Balkan

Vituz Andersen bruger sin egen erfaring som både overkonstabel i Forsvaret og politibetjent på Københavns Vestegn i sin krimidebut Heste græder ikke. Alle elementerne til en god spændingsroman er på plads: Elitesoldaten Allan Knudsen med en fortid på Balkan bliver sat til at beskytte døtrene af en direktør for et sikkerhedsfirma, som er blevet kidnappet. Kriminalkommissæren Jens Kallesen bliver sat på sagen, og det viser sig, at hændelserne har tråde til en både hemmelig og farlig mission på Balkan i 1991.

’Heste græder ikke’. Vituz Andersen. Er udkommet på Mellemgaard

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Hjortshøj

Mht. Vituz Andersens bog "Heste græder ikke", så er det i Bagdad det foregår,- og mig bekendt ligger Irak ikke i Balkan.