Elsker, elsker ikke: Ida Holmegaard

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
En ny, skarp klipning. Kolde øl. Middagsselskaber. Alle de gode, henkastede sætninger, som folk kan finde på at sige, for eksempel: »Jeg kommer om et øjeblik, jeg skal lige pudse næse.«

Ulrik Hasemann

Kultur
26. marts 2016

Elsker

At gå i beklædningsgenstande af kashmir, silke, kærnelæder, mohair, viskose. At blive kørt rundt i bil. Graceland-pladen. Generøs ornamentik, for eksempel stuk eller når nogen har malet bunden af vindmøller grønne ligesom markerne bagved. De runde jernskulpturer ved banelegemet på Fredericia Station. En ny, skarp klipning. Kolde øl. Middagsselskaber. Alle de gode, henkastede sætninger, som folk kan finde på at sige, for eksempel: »Jeg kommer om et øjeblik, jeg skal lige pudse næse.« Vi har et sydvendt rum i den lejlighed, jeg bor i, hvor jeg kan sidde om eftermiddagen og blive helt varm og tænke, at det er aktivitet nok bare at nyde lysindfaldet – det rum elsker jeg meget. At blive aet i nakken. Badekåber. At dykke i havet med åbne øjne. Pizza. At spare penge. Akvarier. Wimbledon. Sankthansbål. Ost, alle slags. Vindruer. Og dem jeg elsker (for dem jeg elsker, ja dem jeg elsker, elsker jeg).

Elsker ikke

Nålestriber. Førdatid. At skylle champignoner. Nærighed. Vulgære kommentarer der af afsenderen opfattes som komplimenter. At have røget for mange cigaretter. L 87. At jeg kan blive bange for ting, som jeg godt ved ikke er farlige, for eksempel edderkopper eller at blive for tyk. Sikkerhedstjekket i lufthavnen. At være enebarn. At tænke og tænke på et minde, til det bliver helt mat og uvirkeligt. Hvor glad jeg bliver, når jeg sparer penge. Punktopstillede argumenter. Meget lange, ensomme søndage. Blaserthed. At diskutere komplicerede problemer over sms.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her