Læsetid: 3 min.

Utroværdige soldater

Peter-Clement Woetmanns nye teaterstykke ’Til mine brødre’ på Aarhus Teater forbliver en teoretisk påstand, for man tror ikke på soldaterfigurerne på scenen
Christian Hetlands skæggede soldat styrer ’Til mine brødre’ med stålsat førerblik, også når han selv bliver ramt.

Rumle Skafte

4. marts 2016

Peter-Clement Woetmann kan noget med ord – og han kan ikke mindst noget med ordsløjfer af gentagelser. Woetmann har også uden tvivl meget på hjerte. Det lyder, som om han har interviewet danske soldater i timevis – og som om han har læst alle relevante rapporter om vores forulykkede krig i Afghanistan.

Han er lyriker, men de sidste år har han også kastet sig over dramatikken. Han har været medforfatter på Christian Lollikes krigsballet I føling og på flygtningeforestillingen Uropa. Og som ny husdramatiker ved Aarhus Teater er han nu debuteret officielt som dramatiker med Til mine brødre, hvor fem skuespillere står på scenen i rollerne som danske soldater i Afghanistan.

Men Woetmann har svært ved at bruge sine ord til at skabe interessante scenepersoner. Hans replikker virker meget skematiske og politisk korrekte – og hans massive gentagelser spærrer for stykkets fremdrift. I lange passager taler de fem soldater på scenen, som om de læste højt af ph.d.-afhandlinger; det er komplet uforståeligt og næsten komisk, sådan som den høje lix tvinger skuespillerne til at tage tilløb til de alt for mange stavelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu