Note
Læsetid: 1 min.

Bogfolk

Det er historien om, hvordan vi i Columbus’ kølvand ankommer til Den Nye Verden med hovedet fuldt af paradisdrømme, med grådige hænder
Kultur
9. april 2016

Lars Gustafsson

Denne fine svenske forfatter døde forleden, 79 år gammel. Det er trist. Han var egentlig filosof og skrev sin afhandling om Nietzsche i Uppsala og arbejdede fra 1983 som filosofiprofessor ved University of Texas i Austin indtil sin pensionering i 2006. Mest kendt er han som lyriker og som forfatter til et utal af romaner som blandt andre Bernard Foys tredje rokade. Havde en svaghed for hans sene roman Windy fortæller, hvor Lars Gustafsson vender forholdene på hovedet og lader frisøren Windy belærer en filosofiprofessor om verden, og alt hvad der er værd at vide.

Bent Haller

Er den ene af de to danske nominerede til Nordisk Råds børne-og ungdomslitteraturpris 2016. Det gælder hans Magnolia af Skagerrak med illustrationer af Lea Letén. Den anden danske nominerede er Sankt Nielsen alias Nielsen alias Madame Nielsen for bogen Da Gud var dreng, der har Marianne Karrebæk som illustrator. De øvrige 11 nominerede værker samt motiveringer kan man læse mere om på Nordisk Råds hjemmeside. Litteraturprisen på 350.000 kr. offentliggøres sammen med de øvrige Nordisk Råd-priser den 1. november i København.

Ib Michael

Den magiske forfatter har udvalgt og oversat en række aztekiske digte og fortællinger og samlet det til antologien Det rygende spejl – indianske sange og tekster fra Den Nye Verden, som Forlaget Arabesk udgiver. I forordet skriver forfatteren, at »der er én historie, jeg aldrig kommer mig over. Det er historien om, hvordan vi i Columbus’ kølvand ankommer til Den Nye Verden med hovedet fuldt af paradisdrømme, med grådige hænder«. I antologien præsenteres tekster om erobringen set fra den anden side og tekster fra en anden tid, der udfordrer vores vante verdensopfattelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her