Elsker, elsker ikke: Birgitte Krogsbøl

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
23. april 2016

Elsker

Gyvel, dens farve, duft, og bierne omkring den. Malerier. Stranden, dens tykke, salte planter, og alle skallerne. Tillid. At køre i tog. Skoler. Veje. Skoven. Løg, kål, linser, lam, koriander, kartofler. Bach. Knirkelyde fra træinstrumenter. Fællesskaber. Min dør, min vaskemaskine, mit badeværelse. Sommerengens knitre- og summelyde. Lyden af badminton, lyden af Tour de France. Heste, duften, mulen og sødmen. Direkte, ærlig tale. Tyk, fluffy, dalende sne. At gå. Sange, og at synge sammen. Stilhed, te. Kaffe, bøger og deres omslag. Netflixbingewatching. Sommerhuse, Sverige og Norge. Fisk og træer og jazz. Børn: alt ved dem: tillid, mod og venlighed

Elsker ikke

Klorvand. Mistro. Fuldkornspasta. Svindlere. Når nogen glemmer, at det altid er fejt at slå nogen, der er mindre end een selv. At posthuset blev vredet som en klud og slængt i et nusset butikshjørne. Blåskimmelost. Victim blaming. Brusk, droner, magtarrogance. Mug og lugten af fuglebur. Selvhellige prædikanter af enhver tro. At rydde op. Kalkun, smagen, konsistensen og lugten, selvom den i live er en dejlig fugl, der gør sit på allerbedste måde. Newspeak. Støj, marchlyde, forurening: alle slags, alle vegne. Retorik med stråmænd. Sten i rygsækken til de svageste, og søde, bløde flødekager til de stærke

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her