Læsetid: 1 min.

Kunstpausen: Konstruktionen

’Palms, ship, towers’, akryl på lærred, 150x130 cm, 2016 og ’Two layer weaving’, stof og snor, 2016

’Palms, ship, towers’, akryl på lærred, 150x130 cm, 2016 og ’Two layer weaving’, stof og snor, 2016

29. april 2016

Mie Olise Kjærgaard arbejder hovedsageligt i maleri og installation og altid ud fra temaet den arkitektoniske konstruktion. Kjærgaard er interesseret i selve konstruktionens natur, og hvordan en konstruktion fortæller om det samfund, den er en del af.

Med udgangspunkt i sydamerikanske feltstudier, er Kjærgaard p.t. optaget af, hvordan moderne ruiner forlades og bebos på ny. Det er blevet til soloudstillingen Discontinued Monuments, som åbnede på Museo de Arte Acarigua-Araure i Venezuela 16. april.

Kjærgaard har tidligere opsøgt forskellige steder i forfald, bl.a.en forladte russiske mineby ’Pyramiden’ ved den arktiske cirkel – og Newfoundland i fodsporet på Aksel Sandemoses søheltefigur, Espen Arnakke, der dannede grundlag for hendes soloudstilling på Nikolaj Kunsthal i 2012.

Mie Olise Kjærgaard er uddannet med en MA i Fine Arts fra Central St Martins i London 2008. Kjærgaard har boet og arbejdet i New York i fem år og er for nyligt flyttet tilbage til København. Hun har bl.a. udstillet på Museum of Contemporary Art i Utah, Museum of Fine Art Houston, Barbara Davis Gallery i Texas, Samuel Freeman Gallery i Los Angeles.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Information.dk

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu