Læsetid: 4 min.

Lad Kristian Thulesen Dahl og Martin Henriksen selv trække i de gule veste ved grænsen

Hvis man nu ber’ så mindeligt om det, kunne man så for helvede ikke snart få lov til at slippe for, at dansk politik bliver domineret af de stråtækte nationalister? Så hæderlige klummeskrivere kunne få noget mere interessant at beskæftige sig med
Hvis man nu ber’ så mindeligt om det, kunne man så for helvede ikke snart få lov til at slippe for, at dansk politik bliver domineret af de stråtækte nationalister? Så hæderlige klummeskrivere kunne få noget mere interessant at beskæftige sig med

iBureauet/Mia Mottelson

30. april 2016

Hjemmeværnet trækker i gule veste, når det skal hjælpe med at regulere færdslen og den slags. Nu er det åbenbart meningen, det skal assistere politiet nede ved ’æ græns’ til Tyskland. Grænse-bomme alene gør det ikke.

Så vidt jeg har forstået, er de grænsebomme i det hele taget ikke meget bevendt, heller ikke selvom de indtil nu er blevet suppleret med levende politibetjente. De sinker og irriterer almindelige rejsende og har overhovedet ingen effekt på tilstrømningen af flygtninge.

Hvorfor så ikke bare fjerne dem igen? Men nej, det går jo ikke. Det vil krænke Dansk Folkepartis ædlere følelser, forstår man. Og ikke mindst de pylrede hjemmefødninger, der stemmer på dem. De ser en fjende i enhver fremmed, de lever således et hårdt liv i frygt og bæven.

Men i grunden: Hvorfor ikke lade Kristian Thulesen Dahl og Martin Henriksen selv trække i de gule veste? De vil uden tvivl se ret fikse ud i den mundering, Don Quixote og Sancho Panza i evig kamp mod vejrmøllerne. Eller måske snarere Fy og Bi endnu engang i færd med at gøre sig uafhjælpeligt til grin.

Hvis man nu ber’ så mindeligt om det, kunne man så for helvede ikke snart få lov til at slippe for, at dansk politik bliver domineret af de stråtækte nationalister? Så hæderlige klummeskrivere kunne få noget mere interessant at beskæftige sig med.

Men i overført forstand kunne det måske, sådan i det hele taget, være en god idé at sætte de gule veste ind mod truende kaos og lammende mistrøstighed. Retskafne mænd og kvinder, der påtager sig at gelejde bilister på plads på den midlertidige parkeringsplads ved Døllefjeldemarkedet på Lolland, men ikke bare det, også tale fornuft til de frygtsomme og de bævende.

Hør nu her, skal de gule veste sige, husk nu på vores kristne kulturarv trods alt. Det er vores pligt at hjælpe mennesker i nød. Sørge godt for dem, give dem ordentlig mad, ikke opbevare dem i kolde og utætte telte, lade deres børn gå i skole. Og med hensyn til de bedst stillede af den etnisk danske befolkning: Hør lige her, I mangler jo ikke noget, hvorfor er det så lige jer, der hele tiden snakker om skattelettelser?

Man kan også sige det på jysk – så er det i et ord og giver indtryk af større ægthed, altså: »Hørnuligehæreggå, det kontanthjælpsloft, det kan I gonnok ikke være bekendt. I piver jo over at registreringsafgiften på jeres biler er for høj, hvordan kan I så få jer til at sætte andre mennesker i en situation, hvor de kun lige knap nok har råd til en cykel? Folk, der opfører sig på den måde, skulle skamme sig. Kan vi ikke blive enige om det? Og hørnuligehærmicrosoft: Hvis I har brug for programmører, kan I så ikke selv uddanne dem? Hvad ligner det, at I vil have folkeskolen til at opdrage børnene til fiks og færdig arbejdskraft? Det samme gælder andre arbejdsgivere: Hvis I vil have dygtige håndværkere, så må I jo oprette lærlingepladser, det siger vel sig selv? I kan da ikke forvente, at staten sørger for alt, I har brug for. I er jo ærlig talt i forvejen noget af det mest forkælede, man kan forestille sig.«

Betryggende

Man kunne også sætte de gule veste ind mod nattelivet. Medbringende et alkometer. Selvfølgelig skal unge mennesker have lov til at drikke sig fulde, men det skader vel ikke lige at tjekke, at de ikke bliver så fulde, at de måske skal sendes til udpumpning på nærmeste hospital. Det er dyrt.

De gule veste kunne også sikre, at der ikke sker voldtægter. I stedet for at de unge mænd selv skal træffe afgørelsen, kunne en eller to gule veste jo spørge bevidstløse kvinder, om de har noget imod det. Hvis de ikke siger noget, må det vel siges at være i orden. Betryggende for alle parter, ikke mindst for retsvæsnet, der så slipper for langstrakte sagsbehandlingstider.

Men nu skal man selvfølgelig heller ikke tro, at gule veste simpelthen kan løse alle problemer. Plysklippede hjemmeværnsmænd og hjemmeværnskvinder med køn håndboldteint vil trods alle gode intentioner være fuldkommen hjælpeløse over for skatteunddragere i Panamaklassen. Her vil selv det mest ravjyske ’hørnuligehær’ være uden effekt.

Den dag rødrusserne kommer – og det gør de jo nok igen – har Günther og Otto allerede solgt deres hacienda i Spanien og købt en ny i Californien. Det kan man være sikker på, gule veste eller ej. Så langt rækker plyssede unge mænd og friske håndboldpigers magt ikke, at de kan forhindre rotter i at forlade den synkende skude.

Dog, til opmuntring: Da Gud skabte rotten, gav han den et alt for snævert spiserør. Rotten kan ikke kaste op – og det koster den under visse omstændigheder livet. Det svarer vel nogenlunde til de store producenter af elektronisk udstyr, f.eks. tv-apparater. De har indlagt forældelse, læs indlagt dødsårsag, i deres produkter. En dag kan apparatet bare ikke mere. Så vi kan jo håbe på, at rotterne en skønne dag uddør af sig selv. Håbe, ja, men meget sandsynligt er det nok desværre ikke. Kloge folk siger, at mennesket uddør længe før rotten.

Jeg ved ikke, om det er nogen god idé også at sætte gule veste ind mod danske ateister og deres busreklamer. På en måde er det vel simpelthen for åndssvagt. Det er naturligt og helt i orden, at en forening prøver at hverve nye medlemmer. Men at en forening bruger penge til reklamer for at få medlemmer af en anden forening til at melde sig ud af den, det ... nej, det er sgu for dumt. Ikke værd at spilde hverken ord eller gule veste på.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Carsten Søndergaard
 • Kurt Nielsen
 • Flemming Berger
 • Poul Anker Sørensen
 • Hans Larsen
 • Tino Rozzo
 • Christian Mondrup
 • Keld Albrektsen
 • Allan Jacobsen
 • Ole Henriksen
 • Jørgen Steen Andersen
 • Rasmus Knus
 • Ole Frank
 • Niels Duus Nielsen
 • Grethe Preisler
Carsten Søndergaard, Kurt Nielsen, Flemming Berger, Poul Anker Sørensen, Hans Larsen, Tino Rozzo, Christian Mondrup, Keld Albrektsen, Allan Jacobsen, Ole Henriksen, Jørgen Steen Andersen, Rasmus Knus, Ole Frank, Niels Duus Nielsen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Rahbech Jensen

Domineres dansk politik ikke snarere af journalister og politiske kommentatorer, som formidler de historier og stiller de spørgsmål, som de folkevalgte politikere og offentlige myndigheder forholder sig til?

Det er medierne, der hele tiden fortæller de omtalte "stråtækte nationalister", at flygtninge er farlige og dyre, og gerne formidler Islamisk Stats budskaber om egen styrke og konflikten mellem vestlig og muslimsk kultur. Derudover kræver de samme medier, at alle Folketingets partier forholder sig til mediernes budskaber. Fremtrædende politikere bliver jo hørt i det med spørgsmål, der kaldes kritiske, men i realiteten er ensidige, og journalister søger aktindsigt for at finde ud af, hvad de folkevalgte politikere tænker. Endelig er medierne ikke underlagt demokratisk kontrol, men har flere beføjelser end efterretningstjenester til unavngivne kilder og selv at vælge, hvad de formidler.

"Man kunne også sætte de gule veste ind mod nattelivet. Medbringende et alkometer. "

Det er netop tanken, at nogle af de politibetjente, der nu bærer gule veste ved grænsen mod Tyskland, skal vende tilbage til sine normale opgaver i sine normale politikredse. De barer bare sjældent gule veste på normale patruljer fx. i nattelivet, eller hvor der ellers sker voldtægter. Det er ikke engang det hele i forhold til bl.a. voldtægter. De politibetjente, der bevogter grænsen mod Tyskland, kan ikke efterforske fx. voldtægter, selvom de er uddannede til det. De kan kun stå og se på rejsende og i enkelte tilfælde enten se på pas el. tilbageholde rejsende uden pas. Der udføres også kontrol i togene fra Tyskland.

På den anden side har de omtalte "stråtækte nationalister" besluttet, at kun udlændinge begår kriminalitet, og kriminalitet derfor kan undgås ved afvisning af alle udlændinge ved grænsen.

Randi Christiansen

Forudsætningen for ophævelse af grænsekontrollen var, at schengen virker. Hvilket enhver selvfølgelig kunne forudse, at schengen ikke ville. Abonnerer man på et globalt samfund uden grænser?

Der gik vist lige lovligt meget "forfatter" i det debat indlæg her. Hvor er de saglige argumenter, der skulle få en til at reflektere over emnet? Det eneste jeg læste var en omgang ad hominem, krydret med lidt smart ordgejl.

Selv i børnehaven ved de at: "Det man siger, er man selv".

Jeg vil have min 5 minutter tilbage.

Henriette Seljepil, Tor Thrysøe og Torben Selch anbefalede denne kommentar
Ole Brockdorff

”Hvis man nu ber’ så mindeligt om det, kunne man så for helvede ikke snart få lov til at slippe for, at dansk politik bliver domineret af de stråtækte nationalister? Så hæderlige klummeskrivere kunne få noget mere interessant at beskæftige sig med”, skriver Bent Vinn Nielsen, og kalder efterfølgende Dansk Folkepartis omkring 800.000 vælgere for ”pylrede hjemmefødninger”, der ser en fjende i enhver fremmed, og dermed lever et hårdt liv i frygt og bæven.

Jeg er dybt fascineret af en intellektuel person som Bent Vinn Nielsen.

Sådan taler en ærlig, hæderlig og anstændig demokrat med respekt for Danmarks Riges Grundlov af 1849, der med al sin opbyggede lovgivning om stemmeret med frie hemmelige valg, demonstrationsfrihed, forsamlingsfrihed, religionsfrihed, ligestilling og ytringsfrihed har givet ham og hans meningsfæller et liv i frihed, stik modsat livet i de totalitære kommunistiske og islamiske regimer på kloden, hvor befolkningerne lever med politisk og religiøs enhed under tvang.

Bent Vinn Nielsen fortjener virkelig en fornem æresmedalje af Dronningen for hans fremragende udtrykte intellekt i denne klumme, der må få tårerne til at strømme ned ad kinderne på alle frihedselskende mennesker, fordi han som den afdøde amerikanske præsident John F. Kennedy har den klare holdning, at kun ved sammen at respektere demokratiets spilleregler på godt og ondt med sine gældende lovgivninger, ja, så kan vi leve i fred og harmoni samt fremgang med hinanden.

Mere end nogen anden dokumenterer Bent Vinn Nielsen med sit fine sprogbrug og udtrykte meninger om Kristian Thulesen Dahl, Martin Henriksen og de millioner af etniske danskere, som ønsker at opretholde Kongeriget Danmark som en selvstændig nationalstat, at han respekterer deres holdning, men blot selv har den opfattelse sammen med en minoritet af vælgere, at Danmark ligeså meget tilhører hvem som helst fra hele verden, der kan finde frem til vores grænse som migranter i ly af FN-flygtningelovgivningerne.

Bent Vinn Nielsen fortjener hele nationens kærlighed og respekt for denne begavede klumme, fordi han fremstår som en formidabel katalysator for den fine holdning, at vi oplyste etniske danskere på tværs af politisk observans, altid lever med en ufravigelig regel hinanden imellem om, at vi altid skal kunne være enige med hverandre om, at kunne være uenige om alt. Uden at vi af den grund tilsøler, tilsviner, håner og nedgør politisk anderledes tænkende med sprogets værste gloser.

Næh, den højt begavede demokratiske Bent Vinn Nielsen hører ikke til blandt de venstreintellektuelle, der kunne drømme om at kalde politisk anderledes tænkende mennesker for ”nationens lort” eller ”rotter” eller alt muligt andet grimt, som de salige kommunistiske massemordere Lenin, Stalin, Mao og Ho Chi Minh gjorde det, og som har kostet mere end 100 millioner mennesker livet gennem de sidste 100 år, alene fordi de ikke var enige med de selvudråbte politiske magthavere.

Jeg takker derfor Bent Vinn Nielsen for en åndelig og sjælelig berigende klumme i dagens udgave af dagbladet Information, kloge ord, der burde præsenteres i samtlige europæiske aviser i EU-landene, specielt i de EU-lande som på det seneste har etableret grænsekontrol for ikke at blive rendt over ende af millioner af fattige mennesker fra Mellemøsten og det afrikanske kontinent, der søger en bedre social og økonomisk tilværelse hos os europæere.

”Livet er uretfærdigt”, som præsident John F. Kennedy engang udtrykte det, og det kan man kun give ham ret i, når man tænker på en demokratisk og intellektuel begavelse som Bent Vinn Nielsen, der må leve med at de ”stråtækte nationalister”, som desværre får lov til at komme til orde, så hæderlige klummeskrivere som han selv må lide under, at de skal beskæftige sig med holdningerne blandt noget så uinteressant som dem og de ”pylrede hjemmefødninger”.

Men de ”stråtækte nationalister” og ”pylrede hjemmefødninger” kan da i det mindste glæde sig over, at de for Bent Vinn Nielsen gerne må gå på arbejde hver dag i det private erhvervsliv, og her knokle bruttonationalproduktet hjem til Danmark som virksomhedsejere og lønmodtagere, så han og andre venstreintellektuelle kan få brød på bordet hver måned – de skal bare lære at holde deres kæft om nationalstat og grænsekontrol og politik generelt.

Hvad skulle Danmark gøre uden mænd som Bent Vinn Nielsen?

Finn Thøgersen, Peder Kruse og Bastian Barx anbefalede denne kommentar

Og angående ateistisk selskab, som åbenbart er "sgu for dumme", så vil jeg sige, at man kan være uenig i deres taktik med at gå direkte efter folkekirkens strube, ved at opfordre folk til at melde sig ud, hvis de ikke er troende. Men hvis man ønsker at Danmark skal være et ægte sekulært demokrati, ligesom mange af de lande vi er omgivet af, så er der ingen tvivl om at der er nogen ting der skal ændres. Og hvor den eneste grund til at tingene ikke er blevet ændret for længst, er tradition.

For det første, kirke og stat bør være adskilt. Nedlæg kirkeministeriet. Lad den danske lutheranske kirke eksistere på lige fod med alle andre religioner i DK. Som det er i dag, får den danske lutheranske kirke rigtig, rigtig mange penge, både direkte og indirekte igennem skatten. For eksempel betaler os ikke-troende skatteydere for uddannelsen af lutheranske præster på universitetet. Lad dog kirkens medlemmer selv betale det. Og lad kirkens betalende medlemmer selv betale for vedligeholdelsen af deres kirker.
Sådan nogle ting, som for eksempel person registreringen burde foretages af en neutral myndighed som skattevæsenet, ligesom det bliver gjort i Sverige.

For det andet, afskaf det oldnordiske levn af en blasfemi paragraf. Det hører sig ikke hjemme i et sekulært demokrati, at religioner skal have sær beskyttelse imod kritik. Det bliver jo ikke engang brugt længere, så hvorfor ikke fjerne den?

Det er dette, ateistisk selskab kæmper for. Man kan være uenig i det, og man kan være uenig i deres taktik. Men hvis man udråber det som værende "for dumt", så må man lige hoste op med nogen ordentlige argumenter, ellers fremstår man bare selv som en kæmpe klaphat.

Kurt Nielsen

Ole Brockdorff

'Hvad skulle Danmark gøre uden mænd som Bent Vinn Nielsen?'

Ja du har ret: En sindssygt skræmmende tanke.