Læsetid: 1 min.

Hvor mange medlemmer af Black Sabbath skal være på scenen, før det er Black Sabbath?

En kvinde fra København købte to billetter til en Black Sabbath-koncert, men tre måneder senere skrev bandet i en pressemeddelelse: Det ene af de originale medlemmer havde fået kræft og kunne derfor ikke komme med på turneen alligevel. Kort efter sendte kvinden en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
En kvinde fra København købte to billetter til en Black Sabbath-koncert, men tre måneder senere skrev bandet i en pressemeddelelse: Det ene af de originale medlemmer havde fået kræft og kunne derfor ikke komme med på turneen alligevel. 
Kort efter sendte kvinden en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Jesper Stormly Hansen

Kultur
15. april 2016

Klagen: 

I 2011 annoncerede det engelske heavy metal-band Black Sabbath, at bandets oprindelige medlemmer for første gang i 34 år ville blive genforenet. Forsanger Ozzy Osbourne, guitarist Tony Iommi, bassist Geezer Butler og trommeslager Bill Ward ville tage på turné i både Europa og USA, og de ville også komme til Danmark. Her skulle de spille på Jelling Musikfestival.

En kvinde fra København købte to billetter umiddelbart efter annonceringen af koncerten. Men tre måneder senere skrev bandet i en pressemeddelelse: Det ene af de originale medlemmer havde fået kræft og kunne derfor ikke komme med på turneen alligevel.

Kort efter sendte kvinden en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Man kan »ikke længere kalde det en koncert med bandet Black Sabbath, men Ozzy and Friends«, skrev kvinden med henvisning til bandets forsanger Ozzy Osbourne. »Hvilket vil sige et andet band.« De to billetter kostede i alt 2.136 kroner.

Afgørelse:

Forlig. Billetudbyderen gav forbrugeren pengene tilbage.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens kommentar:

»Det centrale i sagen er, om varen kan siges at være mangelfuld. I det her tilfælde gav billetten adgang til en koncert med bandet Black Sabbath, men er det en mangel ved varen, når et af medlemmerne melder afbud?

Nu blev der indgået forlig mellem klager og indklagede, men ellers ville man i nævnet kigge på, om forbrugeren kunne have nogle berettigede forventninger til, hvad Black Sabbath ville være. Det kommer an på hele aftalegrundlaget, både hvad de har sagt i reklamer, og hvad der har stået på plakater og billetter. Kultur er jo en tjenesteydelse, og man bruger ikke nødvendigvis købeloven direkte, men man bruger principperne i købeloven for eksempel om mangler ved varen. Mangelfuld på leveringstidspunktet, som det hedder lidt teknisk.«

Kilder: Dokumenter i sagen, interview med Simon Ngyuen, Forbruger- og Konkurrencestyrelsen, og radioprogrammet AK 24syv.

I næste uge: To piger har købt billetter til en koncert med Justin Bieber og betalt ekstra for såkaldt ’meet and greet’. Hvor lang tid kan de forvente at have sammen med ham?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anders Sørensen

Artiklens præmis er komplet fejlagtig. Black Sabbath AFLYSTE, og koncerten blev i stedet spillet af "Ozzy and Friends".

Der er altså ikke tale om en vurdering af, hvor mange medlemmer af Black Sabbath der skal være på scenen, før det er Black Sabbath.

Black Sabbath spillede simpelthen ikke den koncert.

Mads Kjærgård

Der er nogle mennesker, der bare har et godt liv uden problemer! Suk!

Axel Christian Abel Andersen

Der er minsandten noget galt med præmissen her...
Black Sabbath skulle turnere med original lineuppet, så var der noget penge/kontrakt relateret drama og trommeslageren ville ikke være med. Der var visse fans så utilfredse da det var det oprindelige lineup der var løftet, ikke bare Black Sabbath men deres oprindelige lineup. Sidenhen fik guitaristen så konstateret kræft og ville af den grund ikke spille uden for England, og resten af koncert datoerne blev som Anders Sørensen så rigtig skriver spillet af Ozzy and Friends.

Martin Kristensen

Desuden er den første paragraf også noget vrøvl.. Black Sabbath blev i hvert fald genforenet i 1998 hvor jeg så dem spille på roskilde festival..