Klumme
Læsetid: 4 min.

Statistisk set

Statistisk set hører man til de heldige, hvis man ikke er forfulgt af uheld. Statistisk set er der en god mulighed for at blive gammel, hvis man ikke dør ung. Hvis man er en flink fyr, er den statistiske risiko for, at folk synes, man er et dumt svin, ret lille. Verden gjort op i tal og ubetvivlelige sandheder
Statistisk set hører man til de heldige, hvis man ikke er forfulgt af uheld. Statistisk set er der en god mulighed for at blive gammel, hvis man ikke dør ung. Hvis man er en flink fyr, er den statistiske risiko for, at folk synes, man er et dumt svin, ret lille. Verden gjort op i tal og ubetvivlelige sandheder

Mia Mottelson

Kultur
16. april 2016

Folk, der kan lide jazz, er mere begavede og mere kreative end andre mennesker. Næst efter islam er Apple den trosretning, som befolkningen ude i Produktionsdanmark hader allermest.

Såkaldte ’Mac-brugere’ er 1: speltkøbenhavnere, 2: venstreorienterede mediefolk, 3: såkaldte ’kunstnere’ og 4: bøsser, naturligvis.

Velvoksne mænd fra Jylland spiser Nutella i stor stil. I Jylland hører der en, to eller tre striber mayonnaise til enhver ordentlig leverpostejmad. Remouladen er forbeholdt spegepølsen, evt. med et drys ristede løg over.

Højreorienterede mænd er bedre elskere end venstreorienterede mænd. Det skyldes, at højreorienterede mænd meget sjældent har lejlighed til at dyrke sex – de har ikke tid, forhandlingen med skatterådgiveren om fornuftig anbringelse af formuen forhandler jo ikke sig selv.

Når muligheden for endelig at få noget på den dumme opstår, banker de løs på skrivebordet, så det fyger om ørene med pc-tastaturer og Panama-brochurer. Det skulle efter sigende være en så overvældende oplevelse for højreorienterede kvinder, at de herefter gør sig kostbare. Det er nok ren taktik: Dermed opnår de at blive mere efterstræbte.

Hvad venstreorienterede mænd angår, forholder det sig anderledes. Sådan en typisk Østerbro-hingst render alligevel nøgen rundt i sin andelslejlighed. Mellem bleskift og brødbagning får han tid til lige at stikke sin manddom ind et eller andet sted, dog ikke i Østerbro-hoppen.

Hun er ganske vist også nøgen, men hun er ikke hjemme. Hun går på aftenskole for at lære knippelgode masturbationsteknikker sammen med de af hendes veninder, der har det samme problem med at føle noget for den eksterne lektortosse (litt.vid.) derhjemme.

Så det siger sig selv: Der er ikke meget magi i luften. Sex er noget, man gør, mens man er optaget af så meget andet. Der er ingen spænding, ingen grund til romantik og forførelse, stearinlys og lummer musik på lydanlægget. Så kom til Produktionsdanmark, min far. Tag mor med.

Piffftttt!

De bedste danske forfattere stammer fra Limfjordsegnen. Den dårligste bor vist stadig i Brønshøj. Når ens kvindelige facebookvenner bliver kede af det, skifter de da bare profilbillede. Så skriver deres veninder ’Wauw’, ’Piffftttt!’ eller ’Smuk’ i kommentarfeltet.

Som mand skal man ikke skrive noget, der kan misforstås. Her er det værd at bemærke, at uanset hvad en mand kunne finde på at skrive om en kvindelig vens nye profilbillede, så vil det kunne misforstås. I det hele taget kunne man godt ønske sig, at flere af ens mandlige Facebookvenner holdt nallerne fra kommentarfelterne, men det er så noget andet.

Mandlige forfattere, der skriver digte på Facebook, lider oftere end andre mænd af mandeinfluenza. De har sikkert en ulykkelig forelskelse i bagagen, men derfor kan de vel godt opføre sig ordentligt?

Folk, der kører Berlingo, er børnerige, selskabelige og helt igennem ok. En mand, der kører Porsche, i majestætisk ensomhed, er en listepik og en skatteunddrager. Hvis man bor på Amager, kan man godt regne med engang i fremtiden at blive klimaflygtning. Hvis man ikke ved, hvad en ’jydekrog’ er, sover man nok ikke så roligt om natten. Hvis man godt ved, hvad en ’jydekrog’ er, behøver man ikke gå rundt og fortælle om det til alle mennesker.

Hvis man godt kan lide at høre Jørgen Mylius spille gamle hits på P5, er man ikke født i går. Hvis man ligefrem er stolt af at være født i Aarhus, har man sikkert heller ikke fortjent bedre. I virkeligheden var Merle Haggard slet ikke født i Nørre Halne, men det har selvfølgelig ikke noget med statistik at gøre.

Hvis man hører til det forsvindende lille mindretal, der ikke har deres egen klumme i en eller anden avis, bør man nok overveje at anskaffe sig en ølkasse. Vi kan ikke have folk uden meninger rendende rundt til ingen nytte. Alternativt kunne man gifte sig med Anne Sophia Hermansen. Hun kunne godt trænge til et bagland.

Få ligner deres livret

Statistisk set hører man til de heldige, hvis man ikke er forfulgt af uheld. Statistisk set er der en god mulighed for at blive gammel, hvis man ikke dør ung. Hvis man er en flink fyr, er den statistiske risiko for, at folk synes, man er et dumt svin, ret lille.

Folk fra Aalborg siger »Aalbor’«. Folk fra Aarhus siger »Aarhuss«. Her er statistikken ikke til megen hjælp. »O’ense«, for nu også at tage den med. Statistisk set er det kun få danskere, der kan tale korrekt dansk. »Nykøving Farlster«, hold nu op! Dronningen, hun taler et både korrekt og smukt dansk, men hun er jo også fra en anden tid. Mildest talt.

Statistisk set er det kun meget få mennesker, der ligner deres livret i samme grad som Inger Støjberg. Som man kan se på Facebook, ligner hun en hamburgerryg, men det er ikke sikkert, hun kan stave til det. Højreorienterede taler statistisk set mest om vigtigheden af at kunne læse, skrive og regne.

Det kan godt være, de kan regne, i alt fald regne den ud, men statistikken siger nu også, at de ikke er ret gode til at læse. Skrive kan de slet ikke, bare se deres Facebookopdateringer. Til gengæld er de ifølge statistikken mere lykkelige. Statistikken siger ikke noget entydigt om, hvorvidt det skyldes, at de så at sige ikke tænker så meget over tingene.

Det er selvfølgelig rigtig nok: hvis man ikke kan læse, slipper man for en masse vrøvl. Folk, der er gode til at læse, er mere utilfredse end folk, der ikke er. Det behøver man ikke statistik for at vide.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Herlig ironi!

Der findes data, og der findes Big data, og så findes der Statistik...
...vi skal blot alle lære at holde af statistik - for vores egen skyld.

Hold op, hvor er det dog livgivende midt i al elendigheden. 1000 tak

Det tog mig ca. 1,5 timer at 'læse' artiklen. Jeg måtte flere gange afbryde læsningen af frygt for at dø af grin.

Personligt har jeg det sådan at statistiker et yndet mobbeoffer blandt humanister, hvilket læsning af Piketty bør rette op på hen ad vejen...

Bill Atkins

Tjaeh, men måske er vi nogen humanister, der kan skelne mellem ordentlig og uordentlig brug.

Eksempler på det sidste kan du f.eks. se på denne - i øvrigt også meget morsomme - hjemmeside: http://www.tylervigen.com/spurious-correlations.

vh

Ok, korrelationer er statatestikkens humoristiske sans :-)

Christian Mondrup

Vedrørende hamburgerryg: jeg har forhåbentlig fejllæst klummen, men for mig fremstår dens sammenstilling af IS og hamburgerryg som et angreb på IS' udseende. Uanset hvor modbydelige IS' politiske synspunkter forekommer mig, er det et skråplan at angribe hende på udseendet. Jeg lader mig gerne korrigere for fejllæsning.

Deruderover ser jeg hen til BVNs klumme som et ugens højdepunkter, og denne klumme er ikke en undtagelse herfra.