Læsetid: 2 min.

Arbejdspladsen: Iben Konradi Brodersen

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Iben Konradi Brodersen
Kultur
21. maj 2016

Tekster

Der ligger altid andre forfatteres tekster – både ufærdige manuskripter og udgivne bøger – på mit skrivebord. Dels fordi jeg bliver inspireret af at læse andre forfattere, dels fordi det er en del af mit arbejde at oversætte og redigere andre forfatteres tekster. En af de ting, der ligger der lige nu, er en roman af den amerikanske forfatter, Pamela Moore, som hedder Chocolates for Breakfast, som jeg skal til at oversætte hen over sommeren.

Snacks

Det er karakteristisk for mit skrivebord, at der både er kaffe og noget at spise. Jeg snacker altid vildt meget, når jeg skriver. Jeg kan have en frygtelig fornemmelse af, at hvis jeg er i gang med en ide eller en sætning, og det er lige ved at falde på plads, så bliver jeg nødt til at fodre det med en eller anden stimulans: enten med noget sukker eller med kaffe. Lige nu ligger der noget tørret mango, som jeg er ret glad for, men oftest er der bare noget chokolade.

Telefonen

Min telefon ligger altid ved siden af min computer – blandt andet fordi jeg er meget glad for snapchat. Man kan nemt føle sig lidt ensom, når man sidder og skriver i mange timer af gangen. Så bliver jeg glad for at få en snapchatbesked. Det er lidt som at få et lille postkort. Jeg kan godt lide de små hverdagsglimt af, hvad mine venner laver, og hvad de ser på lige nu. Det forstyrrer heller ikke lige så meget som for eksempel Facebook-chatten.

Etagen

Jeg bor helt oppe på femte sal, og det betyder meget for mig at sidde helt deroppe og skrive. Det giver en ro og fornemmelse af afstand. Helt konkret, fordi man er hævet over gaderne. Man kan fornemme biler på gaden, men der er en distance. Det er også rart at stå henne ved vinduet og kigge på skyerne, eller på røgen fra fabriksskorstenene. Så falder der tit noget på plads for mig – så ved jeg præcis, hvordan sætningen skal lyde, eller hvad det er for et ord, jeg skal bruge.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her