Elsker, elsker ikke: Anders Abildgaard

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
14. maj 2016
Anders Abildgaard

Tor Birk Trads

Elsker

Alt muligt, fx dette sted hos Hölderlin: »Du skønne lille bæk, du ser så rørende ud, / idet du løber så klar som / guddommens øje gennem Mælkevejen. / Jeg kender dig så godt, men tårer rinder / fra mine øjne. Et liv i glæde ser jeg / blomstre om mig i skabningens skikkelser, fordi / jeg ikke uden tarvelighed sammenligner det med de ensomme duer / på kirkegården. Men menneskets latter / synes at såre mig, for jeg har et hjerte. / Ville jeg gerne være en komet? Det tror jeg. For de har / fuglenes hast; de blomstrer af ild / og er som børn i renhed. At ønske sig større / kan menneskets natur ikke formaste sig til. / Dydens glæde fortjener også at blive / lovsunget af den alvorlige ånd, som blæser mellem / havens tre søjler.«

Elsker ikke

Kød. Vendingen ’jeg siger det bare’. Ikke at kunne få lov at sidde et øjeblik med jakken på. Ikke at kunne få lov at sidde et øjeblik. At skulle gøre noget færdigt hurtigt. At jeg ikke lige nu sidder på NY Bar med I. At der kun er French Open en gang om året. At jeg ikke er astronaut. At alle tekster ikke starter lige så fedt som den her: »Så en ost på nettet, der hed Stinkende Biskop« (René Jean Jensen).

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her