Elsker, elsker ikke: Caroline Livingstone

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
28. maj 2016
Ballpoint pens, blankt papir, andefedt, markblomster, Danse Macabre af Camille Saint-Saëns, lugten af griselort

Ulrik Hasemann

Elsker

Ballpoint pens, blankt papir, andefedt, markblomster, Danse Macabre af Camille Saint-Saëns, lugten af griselort, One Direction, stumfilm, Lena Dunhams bare lår, Emma Holtens babyhår, brosten, bomuld, Brigitte Bardot engang, tom lyd på pladespiller der knitrer, lyden af min lillesøster når hun skærer tænder mens hun sover, sovs, selvironi, Marlene Dietrich i høj hat eller gorillakostume, tankestreger, turbulens, at være alene, digressioner, lugten af stærkt syntetisk skyllemiddel, antikvariater, når naturvidenskab lyder som poesi, læbestift på andre end mig selv, at blive kaldt Caro af min nevø, ideen om demonstrationer, de fleste slags ost, at intet varer for altid.

Elsker ikke

Barspil, barokhaver, børn der synger, karry, at tømme min hårbørste, drinks, cocktails, at jeg elsker One Direction, lugten af hønselort, at få påpeget mine digressioner, Brigitte Bardot nu, overbefolkede strande i solskin, floskler, sådan som fløjl føles, gåsebryst, helligdage når man er studerende, snæversyn, pizza, tomatsauce, at sove i hospitalssprittede puder, at være alene for længe, lugten af rapsmarker, rutiner, at få brudt mine rutiner, ordene ’sind’ og ’sirlighed’, at svede i polyester, fordomme folk ikke tror er fordomme, læbestift på mig selv, faktiske demonstrationer, at blive kaldt Caro af alle andre end min nevø, at intet varer for altid.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her