Elsker, elsker ikke: Julie Top-Nørgaard

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
At være til fest med folk, jeg ikke kender. At snige mig bort, når jeg ikke længere kan holde ud at være der. At være nærig og nøjeregnende og hysterisk og irritabel
Kultur
7. maj 2016

Elsker

At sætte mig ved bordet om morgenen for at arbejde. At vegetere. At tale med børnene om døden. At køre i bil, langt. Den måde livet folder sig ud på, når man bliver voksen. Bilens sædevarme, der er god for min ryg. Når andre kvinder tisser for åben dør, fordi det er så vigtigt ikke at afbryde samtalen. At komme hjem fra fest. At skrive. At lægge mig til at sove på et rent, glat lagen. Kroppen i hvile, men også kroppen i gang. At arbejde hårdt op til en deadline. Solen i marts og den mirakuløse erkendelse af, at det bliver forår igen. At ligge i ske. At sove alene. At være i sommerhus og ligge på sofaen og se ud i haven og tænke. Når børnene kan noget nyt. At gentage alt hvad de siger i franske film. At synge med på sangene i bilen. Familiefester. Sankt Hans. At have et slæng, en flok, en gruppe. At være i fred. At høre dig synge i badet. At få en chance mere.

Elsker ikke

At være til fest med folk, jeg ikke kender. At snige mig bort, når jeg ikke længere kan holde ud at være der. At være nærig og nøjeregnende og hysterisk og irritabel. At sove alene, når jeg troede, at vi skulle sove sammen. Når børnene kommer hjem, og jeg ikke har fået arbejdet ordentligt endnu. Kroppen, men jeg hader den heller ikke. At fare vild i, hvad andre tænker om mig. At sige nej.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her