Læsetid: 2 min.

Kan man vise en hest på plakaten, der ikke indgår i hesteshowet?

På plakaten for en hingstekåring er der et billede af en kendt stuntman og hans heste. Kan man få sine penge tilbage, hvis han ikke er med i showet?
Kultur
6. maj 2016

Klagen:

Hvert år afholder foreningen Dansk Varmblod hingstekåring i Herning. Det fem dage lange arrangement afsluttes med et gallashow, hvor der kommer heste og ryttere fra både Danmark og udlandet.

2014 var ingen undtagelse. Her optrådte blandt andre den franske hesteavler og stuntman Lorenzo The Flying Frenchman, som er blevet kendt over hele verden for sine videoer på YouTube, hvor han stående med et ben på hver sin hest rider over strande og gennem floder.

På plakaten for gallashowet året efter var der et billede af Lorenzo og hans heste, og derfor købte et ægtepar fra Nordsjælland to billetter til i alt 860 kroner. Senere blev de gjort opmærksom på, at Lorenzo og hans heste måske ikke ville være med i årets show, selv om han var på plakaten. De kontaktede Dansk Varmblod, som bekræftede.

»Vi mener, at der er tale om falsk varebetegnelse,« skrev manden efterfølgende i en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Afgørelsen:

Arrangøren afviste at refundere billetterne, hvorefter forbrugeren trak sin klage tilbage.

Specialkonsulent ved Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Simon Ngyuen:

»Sagen handler om, hvad køberen har haft af berettigede forventninger til sit køb. Kan hun med god ret forvente, at det er det samme show som sidste år med Lorenzo? Det kan jeg som sagsbehandler ikke tage stilling til, så en sag som den her ville nok komme på nævn. Mit job er at samle alle informationer ind for at få sagen belyst så godt som muligt, det kan for eksempel være kopi af plakaten og billetterne eller mundtlige tilsagn, som de er blevet enige om. Det kan være svært at afgøre, om forventninger er berettigede eller ej, men her har vi faktisk noget konkret at forholde os til. Det var sværere for eksempel efter koncerten med Whitney Houston for nogle år siden, hvor flere klagede over, at hun havde sunget falsk. Hvis der havde stået, at hun ville synge i ottende oktav, kunne man måske bedre vurdere det. Men det var svært.«

Næste uge: Balletten ’Nøddeknækkeren’ er for uhyggeligt. Kan jeg kræve at få mine billetter refunderet?

Kilde: Dokumenter i sagen, interview med specialkonsulent ved Forbrugerstyrelsen Simon Ngyuen og radioprogrammet AK 24syv på Radio24syv

Læs sidste uges kulturklage: Hvor længe kan man forvente at hænge ud med Justin Bieber?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her