Læsetid: 4 min.

En smule fred

Det Internationale Melodi Grand Prix advarede os i god tid om krisen i det europæiske fællesskab
Det Internationale Melodi Grand Prix advarede os i god tid om krisen i det europæiske fællesskab

Johanne Sorgenfri/iBureauet

13. maj 2016

Den europæiske union og Eurovision deler både historie og skæbne. I 1950’erne sad man ikke kun fra politisk hold og skabte fællesskaber, der skulle samle kontinentet ovenpå den altødelæggende krig.

Det gjorde man også i European Broadcast Union (EBU) i Schweiz. Således opstod Eurovision Song Contest i 1955. Med et ønske om at samle det europæiske folk i sang, så det ville være sværere for dem at slå på hinanden. Det er jo helt banalt også blandt andet sådan, man forebygger mobning blandt børn. Men man kan jo ikke tvinge nogen til at holde af hinanden. Kan man? 

I hvert fald har tilslutningen til Eurovision i årevis vist konturerne af den krise, som lige nu tynger det europæiske fælleskab. Det har altid handlet om meget mere end musik – hvis det nogensinde har handlet om det.

Når Det Internationale Melodi Grand Prix, som vi insisterer på at kalde det på dansk, i morgen aften afsluttes med den store finale, vil de millioner af seere, der følger med, sidde med vidt forskellige indstillinger til, hvad det er, de ser på, hvilken betydning det har, og hvem man selv er i det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu