Læsetid: 1 min.

Anbefalet: Bjarke Due Gunslev

Kultur
3. juni 2016

Gadefest

I weekenden omdannes København til én stor fest, når Distortion åbner op for teknomusik, fadøl og 100.000 unge mennesker fra København og opland. Festivalen – der er en hyldest til det københavnske by- og klubliv – har haft eksplosivt vokseværk de seneste år og er i weekenden centreret omkring Refshaleøen, hvor ni scener danner centrum for festlighederne.

Distortion, Refshaleøen/Langelinie, fredag og lørdag.

Bibliotekshave

Hvis stive teenagere, der sjatpisser i opgange, og bragende høj teknobas ikke er din kop te, har København heldigvis stadig en masse små fristeder, hvor man kan holde sin egen private anti-Distortion i stilhedens navn. Et af de steder er Det Kongelige Biblioteks Have – en lille perle mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek – hvor en biblioteksagtig ro sænker sig mellem træernes skygge, og den eneste støj er det lille springvands sagte rislen.

Det Kongelige Biblioteks Have, København K, alle dage 6.00-22.00.

Park og sø

Østerbro er en del af København, hvor Distortion aldrig kommer til. Gadefesten er simpelthen for cool til at lade sig blive set et sted, som i så høj grad bliver associeret med barnevogne, speltmødre og dyr kaffe i små bægre. Det kan du gøre til din fordel og tage en tur i Fælledparken, som kommer til at ligge så godt som øde hen. Hold dig i enden omkring Nørre Allé, hvor området omkring søen byder på rigeligt med små kroge til, at du kan slappe helt af ganske uforstyrret.

Fælledparken, København Ø, altid åben

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Elin Kragesand

Det undrer mig; at min avis ikke har opdaget; at Distortion er så meget mere end "stive teenagere" og "bragende teknobas". Torsdag oplevede jeg fx Klassisk i Enghaveparken og Folke Distortion i Istedgade samt glade og festlige børn, unge og voksne.