Elsker, elsker ikke: Maja Mittag

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af
Kultur
4. juni 2016

Elsker

at befinde mig på stranden om natten, gerne alene, jeg elsker også grøn te fra Jiaxing, deprimerende digte, cappuccino, respekt og åbenhed, indbagt mørbrad, den skjulte bænk ved Jakobshavn, når min mor lægger hånden på min pande, de nye betegnelser for seksuel orientering og køn, min søster, at synge Queen for nedrullede vinduer, jeg elsker regnen og storme om efteråret, dådyr og rådyr og præriehunde, jeg elsker tanken om en mulig apokalypse, The Killers, at beskære hækkene bagerst i haven, at være ung og dermed undskyldt for at tage dumme, uovervejede beslutninger, jeg elsker at ligge fladt på gulvet i mine forældres stue, hovedet nedad, armene ud til siden som et kors.

Elsker ikke

al slags ost, at undskylde min angst, debatten om, hvorvidt bøger er autofiktive eller ej, sommeren, at solbade, befinde mig på stranden hele dagen, jeg elsker heller ikke sygdom og indlæggelser, rum, der er alt for hvide, og festivalarmbånd, jeg elsker ikke politiske debatter, sandpapir, duften af jasmin, at gå på toilettet med andre, at jeg automatisk undviger, når folk forsøger at kramme mig, stavefejl, jeg elsker slet ikke måden, folk kigger på mig, når jeg siger, at jeg skriver, elsker ikke elevatorer, at være afhængig af andre mennesker for at føle ting som f.eks. angst eller glæde.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her