Læsetid: 4 min.

Fisk i baggården giver grøntsager på bordet

I New York City bliver det stadig mere populært at dyrke afgrøder i byen. Oko Farms giver mulighed for billigere fødevarer og gør usikre nabolag mere trygge
Yemi Amu har arbejdet med urban farming i Brooklyn, New York, i 10 år.

Caroline Kabel

10. juni 2016

I en baggård i Brooklyn, godt gemt væk fra byens larmende trafik, ligger en lille gårdhave. Den går under navnet Oko Farms og er en blandt mange af de urbane haver, der er blomstret op i Brooklyns gader.

Oko Farms er drevet af 35-årige Yemi Amu, der dyrker afgrøder, som senere sælges på markeder og til nærliggende restauranter.

Det lille havebrug skiller sig ud ved sin akvaponiske tilgang. Bagerst i gårdhaven er et bassin på ca. to gange tre meter med omkring 300 fisk i. Her findes både tilapia, havkatte og guldfisk, der alle indgår i et økosystem med de planter, blomster og urter, der bliver dyrket på Oko Farms.

Vandet, som fiskene svømmer rundt i, bliver brugt til at vande planterne, der gror i haven. På denne måde føres næringsstofferne videre uden det store vandspild. Sidst i processen, når afgrøderne er høstet, lander både grøntsager og fisk på middagstallerknerne på forskellige restauranter i Brooklyn.

Oko Farms har for eksempel solgt deres basilikum og andre krydderurter til det legendariske pizzasted Robertas, som var en af de første restauranter, der gjorde det nu smarte og gentrificerede område Bushwick populært.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu