Læsetid: 3 min.

Flygt, frys eller kæmp

Mange unge ønsker at være en del af de bevægelser, der hjælper den grønne omstilling på vej, og er drevet af et ønske om at bidrage til en positiv forandring

Mia Mottelson

10. juni 2016

Ligesom i 1980’erne vokser vi i dag op med frygten for verdens undergang siddende som en sitren i kroppen.

I 1980’erne havde den truende apokalypse samlet energi fra et vanvittigt våbenkapløb mellem de to supermagter USA og Sovjetunionen, hvor et enkelt tryk på en rød knap kunne udløse en altødelæggende atomkrig.

Det var frygten for denne ultimative – og på sin vis simple – handling, som fik en del af den unge generation til at iklæde sig sort dommedagsdragt med nitter og sømbeslag og skrive No future på ryggen af læderjakken. En anden del af generationen kastede sig ud i en vanvittig hedonistisk fest med pangfarver og puddelkrøl, som stod de på Titanic og skulle drikke den sidste flaske champagne, før vandet oversvømmede dansesalonerne.

I dag er det ikke frygten for én bestemt handling, snarere tværtimod. Det er fortvivlelsen over, at vi måske ikke når at handle i tide og bremse de klimaforandringer, der år for år accelererer. Men ligesom i 1980’erne bliver de afgørende beslutninger stadig taget på en fjern politisk arena.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
  • peter fonnesbech
Niels-Simon Larsen og peter fonnesbech anbefalede denne artikel

Kommentarer