Læsetid: 7 min.

»Litteratur er en pokkers effektiv social aktør«

Litteratur kan på give os adgang til viden og erfaringer, som ellers er os forment. Det skal litteraturforskningen have øje for, hvis den vil forblive levende og relevant, mener professor Rita Felski, der står i spidsen for et stort forskningsprojekt på Syddansk Universitet om litteraturens sociale dimensioner
4. juni 2016

Det er en efterhånden anerkendt og veldokumenteret sandhed, at litteratur kan gøre os mere empatiske og fintfølende. At vi alene ved at læse, sluge roman efter roman, kan blive bedre mennesker med bredere horisonter. Litteraturen klæder os på til bedre at kunne forstå andre menneskers tilværelser og virkeligheder. Men hvordan foregår det egentlig? Hvorfor er litteraturen ganske særlig? Og hvordan kan andre samfundsmæssige, medicinske eller politiske spørgsmål få gavn af denne litterære indsigt?

Den slags spørgsmål drømmer den amerikanske litteraturprofessor Rita Felski, der normalt forsker ved Virginia University, USA, om at kunne besvare. I løbet af de næste fem år skal hun sammen med den danske litteraturprofessor Anne-Marie Mai og 28 mio. kr. fra Danmarks Grundforskningsfond, lede et større tværfagligt forskningsprojekt med titlen ’Litteraturens sociale dimensioner’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jette M. Abildgaard
  • Hans Aagaard
Jette M. Abildgaard og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu