Læsetid: 2 min.

’Den minder mig om min ungdom på Crazy Daisy i Vejle’

Christian Jensen giver svar på tiltale

Thomas Borberg

3. juni 2016

Dagbladet Information sagde tirsdag farvel til Christian Jensen, der i seks år har været rorgænger for Børge Outzes lille avis, men nu skal være chefredaktør hos kulturkonkurrenten Politiken. Kulturgangen har det som barnet i en skilsmisse, og derfor lufter vi nu alle fordommene om Den Levende Avis. Christian Jensen giver svar på tiltale.

– Christian, hvordan vil du sikre dig, at alle middelklassens unge, det er synd for, fortsat vil få uendelig spalteplads i Politiken?

»Det bliver jo en kerne-kerne-opgave. En af dem, der godt kan give lidt hjertebanken. For vil det lykkes? Jeg ved det ikke. Men Politiken kan ikke gøre det alene. Vi må alle sige til os selv: Hvis vi vil være et stort samfund, må vi aldrig svigte hjælpen til middelklassens små, understimulerede, forsagte og bobcatkørende poder. Og jeg kan forsikre alle om, at vi nok skal hjælpe med retningen på bobcatten undervejs, så middelklassens børn ind imellem kører ind i andre end hinanden og sig selv.«

– Er det håndsæben fra Savon de Marseille eller loungebordet fra Skargaarden, I sælger i Politikens Plus-butik, der bedst udtrykker grundlæggerne Hørups og Brandes’ ånd?

»Uha, her skal vi helt klart have fat i målfoto. Men taget i betragtning at journalistikken i almindelighed og Politiken særdeleshed jo meget gerne skal være med til at holde demokratiet rent, vil den franske sæbe nok stikke af på de sidste meter.«

– Sidste år vandt kontiki-rombaren ’Brass Monkey’ iByen-prisen for deres ’totalt crazy’ drinks med ild og abekranier. Hvem, synes du, fortjener prisen som den for vildeste bar i år i København?

»Jeg er så glad for sidste års vinder, fordi den minder mig om min ungdom på Crazy Daisy i Vejle. Dengang drak vi en bowle med navnet Abehjerne, hvilket typisk efterlod os som aber uden hjerner. Så også på det punkt kan der nu føres bevis for, at det er provinsen, der skaber hovedstaden og ikke hovedstaden, der skaber provinsen.«

– Har du planer om endegyldigt at fusionere Politiken med Gyldendal og Louisiana, eller opretholder I illusionen om, at det er tre forskellige virksomheder?

»Her er vi inde ved en af de helt store forretningshemmeligheder, og dermed har jeg allerede sagt alt for meget om den sag. Louis … hvad for noget?«

– Ses vi til Distortion, når DJ CrazyVuf x Moxmomma x Stampes Disciple starter festen med deres underbellyjamtramhouse på Refshaleøen?

»Hvor ville jeg gerne, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan den dag. Kommer Kim Larsen også?«

– ... Ej please, vil du ikke godt nok blive her hos os?

»Jeg savner jer allerede …«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer