Læsetid: 7 min.

Når det eneste fornuftige er at smadre

Smadreterapi, hvor man betaler for at gå amok med baseballkøller på porcelæn og gamle tv-apparater, er seneste nye dille i et USA, der stadig døjer med at komme ud af finanskrisen og recessionens efterdønninger
Det koster 25 dollar for fem minutters smadring i Tantrums vredesrum, og hvis man ønsker det, kan man for 85 dollar få et ’temaværelse’. De fleste af kunderne er kvinder.

Det koster 25 dollar for fem minutters smadring i Tantrums vredesrum, og hvis man ønsker det, kan man for 85 dollar få et ’temaværelse’. De fleste af kunderne er kvinder.

Trantrums, LLC

24. juni 2016

Shawn Bakers iværksætteridé kom til hende i et glimt for nogle år siden, da hun uden for et spillested så en gruppe unge mennesker more sig med at kaste affald ud af en lastbil og smadre det med en baseballkølle.

Det så faktisk befriende morsomt ud. Hun begyndte at fundere: Kunne det mon på en eller anden måde lade sig gøre at tjene penge på menneskers appetit på hjernedød ødelæggelse?

Baker var dog på det tidspunkt i gang med en god og stabil karriere som administrativ leder af et hydraulisk værksted i et stort olieselskab i Houston. Så hun gik i første omgang ikke videre med ideen.

Men så røg olieprisen ned under 50 dollar per tønde, og i maj 2015 – efter over 20 års ansættelse i samme virksomhed – blev den 45-årige kvinde afskediget fra sit job sammen med en fjerdedel af sine kolleger.

»Det var et enormt slag. Jeg havde aldrig før prøvet at blive fyret,« fortæller hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Eriksen

Ville være bedre at lære at beherske sig, før man ikke kan kende forskel?
Man siger, at film af bestemt art ikke præger, men set i lyset af mange begivenheder i de senere år, så tvivler jeg :)

Niels Duus Nielsen

Det er lidt barnligt, er det ikke? Men måske har disse mennesker haft overbeskyttende forældre, der ikke tillod dem at have en barndom?

Da jeg var dreng syntes jeg det var enormt sjovt at smadre ting. Hvorfor ved jeg ikke, men det var ikke fordi jeg var vred eller frustreret, det var bare sjovt. På samme måde som det var sjovt at sprænge muldvarpeskud i luften med kanonslag.

Min søn havde en legetøjsflyver, som var bygget til at gå i stykker på en måde, så den var nem at samle igen. Han brugte timer på at arrangere indviklede flynedstyrtninger, så flyet gik i stumper og stykker, hvorefter han samlede den igen og udtænkte nye kreative måder at styrte ned på.

Hvorfor synes drenge det er sjovt at smadre ting? Fordi de kan?

Synes piger også det er sjovt? Hende på billedet ser ud til at more sig fint!