Læsetid: 3 min.

Opråb på filmlærredet

Det er på mode med aktivistiske dokumentarfilm, der vil skabe forandring. Klodens tilstand er en af de globale udfordringer, som er på dagsordenen – også hos den internationale dokumentarfilmfestival CPH:DOX
Ved et særligt event under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX blev Naomi Kleins klimadokumentar ‘Intet bliver som før’ vist i Grand Teatret og i forsamlinger rundt omkring hele landet på samme tid. Efterfølgende kunne publikum engagere sig i en interaktiv debat og stille instruktøren spørgsmål via sociale medier.

Ved et særligt event under dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX blev Naomi Kleins klimadokumentar ‘Intet bliver som før’ vist i Grand Teatret og i forsamlinger rundt omkring hele landet på samme tid. Efterfølgende kunne publikum engagere sig i en interaktiv debat og stille instruktøren spørgsmål via sociale medier.

CPH: DOX

10. juni 2016

I efteråret 2015 havde CPH:DOX i et samarbejde med kunstneren Olafur Eliasson inviteret folk til at indsende et filmisk bud på, hvordan klimadebatten kunne adresseres på en ny og kreativ måde. Et af forslagene kom fra en kvinde i Nairobi – en video om dans med genbrugsvand: Efter tøjvasken bruger hun vandet fra maskinen til at skrubbe gulv med, og med klude på fødderne opfører hun en gulvskrubningdans.

Ud over en håndfuld klimadokumentarer var konkurrencen ‘Little Changes’ en af de måder, hvorpå CPH:DOX satte fokus på klimakrisen op til FN-topmødet. Dokumentarfestivalen indkøbte også Naomi Kleins Intet bliver som før (2015) og distribuerede den rundt om i landet, ikke til biograferne som normalt, men til arrangerede visninger på skoler og i forsamlingshuse.

Ved en specialvisning, hvor filmen blev fremvist simultant rundt om i landet, kunne publikum efterfølgende overvære et interview med Naomi Klein og engagere sig i en interaktiv debat via sociale medier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu