Læsetid: 4 min.

Vil du spises af en tiger?

En politisk kunstnergruppe leder efter flygtninge, der i frustration over den europæiske flygtningepolitik er villige til at lade sig ofre til fire tigre i et forsøg på at påvirke beslutningstagerne
De fire tigere har 120 kvadratmeter, mere end dobbelt så meget som dyrlæger foreslog den politiske kunstnergruppe Zentrum für Politische Schönheit. På samme areal bor der i Hangar 3 på Tempelhof-flyplads i det sydlige Berlin op mod 80 asylansøgere.

Patryk Witt|Zentrum für Politische Schönheit

25. juni 2016

I hjertet af Berlin, på pladsen ved Maxim Gorki-teatret, der ligger klemt inde mellem Humboldt- Universität, byens historiske museum og Neue Wache, et mindesmærke for ofre for krig og tyranni, spankulerer fire majestætiske tigre rundt i et sortmalet bur, mens en mand i gladiatorkostume overvåger den nysgerrige folkemængde.

Det er kunstnergruppen Zentrum für Politische Schönheit, der er i gang med at afvikle aktionen Flüchtlinge Fressen, ’flygtningespisning’, hvis undertitel Not und Spiele (nød og skuespil) sender en hilsen til Romerrigets Brot und Spiele – brød og skuespil.

Det er 16. juni, og i Gorki-teatrets tætpakkede sal afholder tre af gruppens medlemmer pressemøde. Kulisserne ligner til forveksling den tyske forbundsdags presselokale, blot står der ikke Bundespressekonferenz, men Bundeserpressungskonferenz – ’afpresningskonference’ – på bagvæggen.

Kunstaktionen skal hjælpe nutidens krigs- og tyranniofre ved at få afskaffet EU-direktivet om transportøransvar, som gør det ulovligt at transportere folk uden visum ind i Schengen-området.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Flemming Berger
  • Jørgen Steen Andersen
  • Niels Duus Nielsen
Flemming Berger, Jørgen Steen Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Må arbejdsløse og fattige europæere mon også melde sig?

Flemming Berger, Thomas Petersen, Helene Kristensen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Niels Henrik Højbjerg

En rigtig god ide.
Der er alt for mange mennesker og alt for få tigre på denne planet.
Endelig sker der noget til fordel for dyrene på bekostning af mennesker.
Det plejer altid at være omvendt.

Morten Østergaard, Charlotte Svensgaard, Flemming Berger og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jørgen Steen Andersen

Kunsten skal være politisk, og hvis det er god kunst vil politikere eller andre, som på denne måde bliver udstillet offentligt med god grund føle sig ramt og i deres kynisme og magtbrynde prøve at stække ironi, satire og frie ytringer i demokratiets tjeneste.

Helene Kristensen

Bill Atkins - næhhhh den slags er der så mange af, at man fodrer grise med dem ;-) Der er heller ikke noget nyt og smart i at smide arbejdsløse for rovdyrene - det har man efterhånden gjort så mange år.

Torben Skov, Flemming Berger, Bill Atkins, Thomas Petersen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Christian De Thurah

"Siden hvornår har information ikke måtte(t) provokere?". Åh, det er efterhånden længe siden - især hvis informationen er politisk ukorrekt.

Jesper Oersted

Velbekomme til tigerne! Loven bliver ikke lavet om, flygtningeproblemet skal løses i nærområdet, ellers bryder EU sammen og så vil en Brexit være det mindste af det hele.

I nær området er der krig, det er derfor folkene er regulære flygtninge og ikke migrænter.
Men, ud over at fred og demokrati i Syrien helt klart ville være den b

bedste løsning, hvordan vil du så foreslår at man opnår dette til i morgen, inden de næste 700 mennesker drukner i havet, Jesper Orestes?

Jeg beklager forøvrigt den opslittede tekst, teknologien driller. :)

Naturligvis kan Vesten i samarbejde med Rusland etablere en urørlig sikkerhedszone i nærområdet med de nødvendige millioner af telte, vand og mad. Det er blot et spørgsmål om penge og millitær indsats ...og vilje.

Istedet har man installeret 2.000.000 flygtninge i Tyrkiet, der i samarbejde med den europæiske elite udnytter disse flygtninge i et politisk spil om, at knække de europæiske folks tålmodighed. Hvordan kan det i øvrigt være at flygtningene bliver ved at komme over middelhavet når Lars Løkke og resten af den europæiske elite har lavet en aftale om at flygtninge skal sendes tilbage til Tyrkiet?

Og flygtningene fra Libyen kan få samme humane tilbud om en sikkerhedsgaranteret flygtningezone. Hvis viljen er der.

Men det er billigere at lade flygtningene løbe risikoen for at drukne for således at skræmme resten - hvis de får informationen.