Læsetid: 2 min.

Stribet revyflæsk

’Kerteminderevyen’ spanker alt og alle i årets forrygende revy. Med Farshad Kholghi som skruppelløs imam og selvfed grandprix-homo
Kultur
3. juni 2016

Der er stegt flæsk til alle i Kerteminderevyen. Der er også pisk og flæskestriber til de fleste af os i salen – og til diverse politikere i Danmark. For Mads Nørbys Kerteminderevy er spankende sommerrevy, når den er bedst: veloplagt, skarp og vanvittig – og uden selvcensur!

På Tornøes Hotel er alt lavteknisk. På scenen står fire sprudlende revyspillere bare i Frede Gulbrandsens kontante instruktion mellem beskedne spånplader og skråler løs, mens den smilende kapelmester Peter Bom klimprer sine vilde melodier. Velkommen, fantasi!

Farshad Kholghi lægger ud som Grand Prix-stjerne fra Ukraine i et anarkistisk homonummer. »Krim, Krim, Krim, Krim / Putin, han er grim,« synger han.

Og så trækker han sin komik ud over det sjove punkt – over i det selvpiskende perkeranstødelige, hvor det bliver dobbelt morsomt. Og i Hvem vil være millionær? spiller han håndfast imam over for Mads Nørbys rystede tv-vært. »Hvordan straffer man en utro kvinde i islam?« lyder spørgsmålet. Og Kholghi svarer med sin indre troldsplint, så alt gnistrer.

Tale til elskerinden

Marie Mondrup er hoppet ind i en flot revydebut. Hendes Inger Støjberg-portræt kan sagtens blive årets bedste. I »Inger vil ha’ ædelsten« af Simon Duus står Marie Mondrup som politibetjent ved en grænseovergang, mens hun taler skruppelløst om flygtningepolitik – med selvretfærdige ryk i politiskjorten. Det er råt.

Kim Hammelsvang giver til gengæld prinsgemalen moralsk støtte i en bredmavet parodi i Chresten Speggers’ muntre »Postkort fra Frankrig«. Og Trine Gadebjerg tager føringen i sit eget imponerende sangnummer om en brud, der synger opera på toilettet. Og hun får folk til at se forlegent ned, når hun hævner sig på mandens elskerinde i Mei Oulunds nederdrægtige fødselsdagstale »Ik’ Holger«.

Alligevel er hitnummeret nok fællesnummeret »Klatteminde Byråd« af Kasper Le Fevre og Trine Gadebjerg. For her opstår en parodi på et byrådsmøde, hvor intet udvikles, alene fordi demokratiet holdes så nidkært i hævd. Det er begavet set – og med fynske finesser.

Så hva’ ka’ man si’? Kerteminderevyen ka’ vi li’!

’Kerteminderevyen’ 2016.
Tekster: Gadeberg, Hammelsvang, Kholghi, Jakob Højlev Jørgensen, Mei Oulund, Simon Duus, Chresten Speggers m.fl.
Iscenesættelse: Frede Gulbrandsen. Scenografi: Anders Vesterholm. Kapelmester: Peter Bom.
Tornøes Hotel i Kerteminde til 2. juli

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her