Læsetid: 4 min.

Tilbage til den grønne fornuft

Bæredygtig byudvikling kan handle om alt fra affaldssortering til klimarenovering af huse. Men det drejer sig også om at skabe arealer, hvor folk både kan nyde naturen og hinandens selskab
Det danske arkitektfirma EFFEKT er med i front, når det gælder om at designe nye grønne bykvarterer. Her en rendering fra det hollandske projekt, ReGen Village, hvor beboerne vil komme til at leve helt bæredygtigt og selvforsynende.

Det danske arkitektfirma EFFEKT er med i front, når det gælder om at designe nye grønne bykvarterer. Her en rendering fra det hollandske projekt, ReGen Village, hvor beboerne vil komme til at leve helt bæredygtigt og selvforsynende.

EFFEKT

10. juni 2016

Haver på tagene og asfalt, der brydes op. Det er blevet en trend at omforme byens grå asfaltørkener til grønne oaser. Østerbro i København er blevet udnævnt til at være kommunens klimakvarter – et forsøg på at bruge stadigt stigende regnvandsmængder til at skabe nye sociale byrum.

Tåsinge Plads stod færdig i 2014 og bruger regnvand til nyanlagte grønne arealer, og i 2017 begynder en »blågrøn« omlægning af Bryggervangen, hvor regnvand i perioder med skybrud vil blive ledt i kanaler ud i havnen.

De grønne initiativer kan også være med til at skabe rum for sociale fællesskaber og aktiviteter, fortæller Nikolaj Sveistrup, programchef i Dansk Arkitektur Center:

»Ofte tænker man de tekniske klimaløsninger sammen med andre funktioner. Hvordan man f.eks. kan bruge det store regnvandsanlæg i Roskilde til at lave fede pladser i byen, som samtidig leder vandet væk ved skybrud. Når man nu alligevel skal bruge mange milliarder på klimasikring, så tænker man mennesket ind i det og får skabt nogle spændende nye pladser.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu