Kommentar
Læsetid: 2 min.

Ud og lyv med Radio24syv

Henrik Qvortrup blev i går tiltalt for sin rolle i danmarkshistoriens største medieskandale, fire dage før hans nye mediekritiske program går i luften på Radio24syv. Hvis det mod Qvortrups forventning skulle ende med en fængselsstraf, giver Information her et par bud på nye radioformater til kanalen
Henrik Qvortrup er selv blevet et scoop – hvad det betyder for hans fremtid som radiovært på Radio24syv er endnu uklart. Arkivfoto: Kenneth Meyer

Henrik Qvortrup er selv blevet et scoop – hvad det betyder for hans fremtid som radiovært på Radio24syv er endnu uklart. Arkivfoto: Kenneth Meyer

Kultur
7. juli 2016

Anklagemyndigheden kunne ikke have timet det bedre. Når kommentatorerne Henrik Qvortrup og Mikkel Anderssons nye mediekritiske radioprogram sendes for første gang på Radio24syv på søndag, bliver tophistorien et eksklusivt interview med den hovedtiltalte i danmarkshistoriens største medieskandale.

I går rejste politiet nemlig tiltale mod fhv. chefredaktør Henrik Qvortrup og syv andre personer i Se&Hør-sagen, som dækker over systematisk og ulovlig overvågning af landets kendte og kongelige.

Så når Q&A tænder mikrofonerne, kan Danmarks dygtigste politiske analytiker eksklusivt forklare, hvordan han var for dum til at gennemskue de metoder, som hans ansatte benyttede for at hive det ene scoop ud af ærmet efter det andet.

Nu er Qvortrup selv blevet et scoop. Programchef Mads Brügger og ansvarshavende chefredaktør Jørgen Ramskov havde i går svært ved at skjule deres begejstring over timingen:

»Det kommer jo ikke bag på os, at der var en risiko – nogle ville kalde det en chance – for, at Qvortrup blev tiltalt,« sagde Jørgen Ramskov til Mediawatch.dk.

Chefredaktøren ønskede ikke at tage stilling til, om Qvortrup kan forblive ansat på Radio24syv, hvis han bliver dømt. »Nu vil jeg i første omgang lytte til de programmer, vi har planlagt med Qvortrup,« lyder svaret på, om en dømt kriminel kan være ansat på kanalen. Det er åbenbart noget, man lytter sig frem til.

Dybt at synke? Lyt til Jønke

Skyldsspørgsmålet synes altså ikke så vigtigt. Men såfremt Henrik Qvortrups Q&A høster lave lyttertal, og han følgelig må fyres, står Radio24Syv med et alvorligt hul i efterårssendefladen. Information byder dog gerne ind med spændende programformater til den unge kanal.

Et oplagt bud på et uslebent radiotalent er den drabsdømte Jørn ’Jønke’ Nielsen, der i årevis har været talsmand for motorcykelentusiasterne Hells Angels.

Kombinationen af et EU- og politi-skeptisk kriminalmagasin er næppe set før i dansk radio. I Sjakalmanifestet snakker Jønke med spændende gæster om de stigende hashpriser på Christiania og nationalstatens genopblomstring.

Jønke er som så mange andre danskere træt af, at østarbejdere og indvandrere kommer og stjæler hans arbejde.

Et andet bud er advokat Christian Harlang, der har foretræde for højesteret – og senest også for byretten. Her blev han i tirsdags dømt til at betale fire millioner kroner til en fond, fordi hans arbejde for fonden ikke har haft nogen værdi.

I Hårlang med Harlang giver advokaten råd til, hvordan lytterne kan sagsøge næsvise journalister eller kritikere på Facebook, der ikke synes godt om dine 53 seneste feriebilleder fra Mallorca. SoMe-kantet på den fede måde.

Hvis det bliver for langhåret, vil et vovet bud være datingmagasinet Fængslende øjne med Bjarne Skounborg. Den farverige dansker, der tidligere hed Peter Lundin, har charme og en nærmest hypnotisk radiostemme, der nok skal få de kvindelige lyttere op af stolen.

Gennem en analindsmuglet telefon giver Skounborg to gange om ugen råd til lyttere, der har knas i parforholdet eller gerne vil score hende den flotte fra tredje sal.

Nerven i programmet er den evige kispus med politihunden Pepsi, der forsøger at snuse sig frem til telefonen, som Skounborg så må gemme nye kreative steder.

Men oftest oppe i hans egen numse. Første program kunne passende være et fængslende interview med Henrik Qvortrup, der er blevet uvenner med Pepsi.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Sebastian Stryhn Kjeldtoft

"Ud og lyv med Radio24syv"

Flot overskrift.

Det er helt ubegribeligt, at Radio Møller skal være skatteyderfinansieret.

Men Henrik Qvortrup skal da nok forstå at sno sig - og det kommer ikke et sekund til at skade hans journalistiske beskæftigelse.
Det samme kan siges om Lise Bondesen - hun fortsætter i fin stil som chefredaktør og direktør på avisen.dk og Ugebrevet A4 - no sweat, selvom hun vil erklære sig skyldig i sigtelsen.

Henrik Petersen

Der er noget sindssygt i vores samfund: Jo mere vanvittigt, umoralsk og kriminelt du optræder, jo bedre - du bliver rigere og mere berømt.

Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

De følger måske den amerikanske tradition for, at når man får en bøde for at have opført sig sindssygt, så kan den betales med salget af filmrettighederne...

Flemming Berger og Niels Møller-Larsson anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Hvis et privat medie vil betale for hans optræden som pauseklovn, så dem om det, men at vi som skatteydere skal betale for en utroværdig journalist på 24/7, og tilmed acceptere hans optræden som troværdig, det fortæller noget om mediebranchen i Danmark. Man må sige at 24/7 er en omgang blandede bolsjer, og nogle af dem er ret syrlige.

Kan I huske, da "Danmarks dygtigste politiske analytiker" gemte sig for Lars Løkke på Christiansborgs gange, rystende af skræk for at blive konfronteret med en spontan reaktion på en eller flere af sine "dygtige" analyser?
Ynkeligt! Ynkeligt!

Vibeke Rasmussen

"Danmarks dygtigste politiske analytiker …"

Siger hvem? Ud over kollegiale journalist-kolleger? Som så til gengæld gentager det så ofte, at den sagesløse læser/lytter til sidst må tro, at det rent faktisk forholder sig sådan! Personligt har jeg aldrig set eller hørt noget, der bare tilnærmelsesvist bakker dén påstand op.

Og apropos lemmingeeffekt ville jeg ønske, at andre medier helt generelt ville tage en dyb indånding og lave deres egne undersøgelser, inden de, som man jævnligt har set eksempler på, stakåndet, ukritisk gentager nyheder, der kommer fra Radio24syvs aktualitets-afdeling … for så senere at måtte trække i land og berigtige. Selv som i øvrigt jævnlig Radio24syv-lytter, har jeg personligt aldrig haft meget tiltro til lige netop dén del af kanalens 'flade'.

Man kan håbe, at denne seneste 'genistreg'(!) fra kanalen fremover vil gøre kollegerne på andre medier mere årvågne?

I øvrigt mener jeg, igen helt personligt, at dét at benytte satire som skyts mod Radio24syvs brug af Henrik Qvortrup, er forfejlet. Især da når satiren som her hverken er specielt sjov eller 'svirpende', men kun plat.

Herdis Weins

Det er slemt - men det da lige så slemt, at hjernedøde danskere uge efter uge STADIGT køber Se & Hør, hvis koncept ikke har ændret sig en tøddel !!!!

Michael Andersen, Niels Duus Nielsen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Henrik Bjerre

Information har lige begået en pressehetz mod lejrchefen der lavede benlåsen på den nu udviste asylansøger - der er selvfølgelig behov for at pege lidt fingre.