Læsetid: 1 min.

Bogfolk

20. august 2016

Ingrid Vang Nyman

Hende, der skabte tegningerne til Astrid Lindgrens fortælling om Pippi Langstrømpe, var dansk, og hun har som kunstner en ikke ubetydelig andel i vores indre billede af den uregerlige, oprørske pige i aparte forklædning, med stride røde fletninger og fregner. For billederne er lige så meget en del af Pippis liv som fortællingerne. I weekenden åbner Vejen Museum en udstilling om den danske kunstner, der i årene 1945-53 formede billedsiden til et utal af børnebøger og i Sverige blev berømmet for at have revolutioneret den svenske børnebog. Sammen med udstillingen kommer også bogen Ingrid Vang NymanPippi fra Vejen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu