Klumme
Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Anne-Marie Mai

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
27. august 2016
Selma Lagerlöf, Vølvens Spådom, midt-tressernes digtere, min mors sygeplejenål, billedet af min veninde med fletninger, min fars notater, min fasters breve, min egen generations digtere

Carsten Andreasen

Elsker

Blåfugle, ravne, gravhunde, katte, manicure, sommer i Danmark, tolerance, Bob Dylans digtning, Shakespeare, min elskede, pomeranshøgeurt, anemoner, Stingsted-skoven, stjerneskud, stilhed, sommernatten i Sverige, økologisk landbrug, fynske bisonokser, Storebæltsbroen, Ribe Domkirke, shopping i New York, happy hour i Shanghai, gudstjenesten i Padesø kirke, citronsommerfugle, bryllupper, mexicansk mad, morgenkaffe med kollegerne, demokrati, Aarhus-bugten, rosenmarkerne ved Bogense, Selma Lagerlöf, Vølvens Spådom, midt-tressernes digtere, min mors sygeplejenål, billedet af min veninde med fletninger, min fars notater, min fasters breve, min egen generations digtere, svømning, amerikansk beatdigtning, litterære debutanter, museer af enhver art, Mozart, lutmusik, Christiansfeld, salmer, billedkunst, Miles Davis anekdoter, Martin Scorseses rockfilm, H. C. Andersens eventyr.

Elsker ikke

Brune elastikker, paneret flæsk, forurening, trafikstøj, pisseposer i grøftekanten, opbagt sovs, offentlig mobilsniksnak, uventet besøg, Facebook-udskældning, sprogsjusk, hul i gummistøvlerne, ufrihed, vold, dræbersnegle, demagoger, det grønne helvede, nullermænd, tebreve, ventetider, venteværelser, snavsede tog, sure miner, romkugler, ondt i nakken, den amerikanske valgkamp.

Serie

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her