Interview
Læsetid: 1 min.

’Der er for meget propaganda og folkeforførelse’

Forfatter og uofficiel talsmand for Venligboerne Anne Lise Marstrand-Jørgensen boykotter Radio24syv, ’så længe de har en ledelse, der billiger racistiske og xenofobiske udsendelser’
Kultur
18. august 2016
’Brügger og Bertelsen siger, at de giver stemme til den brede befolkning, men det passer jo ikke. Den brede befolkning tror jo ikke, at der bliver borgerkrig om lidt,’ siger Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

Jens Dresling

– Anne Lise Marstrand-Jørgensen, svigter du ikke Venligboernes sag, når du boykotter et af landets store medier?

»Nej, det handler jo om at bruge sine kræfter på den rigtige måde. Jeg er blevet behandlet enormt dårligt af Radio24syv, og når jeg ikke har en grundlæggende tillid til, at det, jeg siger, behandles journalistisk sobert, så vil jeg ikke stille op.«

– 24syv har mange andre programmer, hvor værter har en bias mod centrum-venstre, f.eks. Rushy Rashid eller Keith Lohse. Hvorfor boykotter du hele stationen?

»Det er jo ikke de programmer, der bliver hypet på deres Facebook-side. Det virker, som om ledelsen billiger, at kanalen til tider bliver ukritisk talerør for det yderste højre, og det virker, som om de involverede journalister har travlt med at positionere de andre programmer som: ’Se, det her kan vi også’.«

Den brede befolkning

– Det lyder næsten som en konspiration ...?

»Det har jeg ingen forudsætninger for at sige. Det kan også bare være ud fra et ønske om at skaffe lyttere.«

– Mange danskere deler nok Mikael Jalvings holdninger. Er det ikke rimeligt, at de får en stemme?

»Det er fint, at alle slags holdninger kommer til udtryk. Brügger og Bertelsen (kanalcheferne på Radio24syv, red.) siger, at de giver stemme til den brede befolkning, men det passer jo ikke. Den brede befolkning tror jo ikke, at der bliver borgerkrig om lidt. Der er for meget propaganda og folkeforførelse.«

– Du er blevet tilbudt at medvirke i programmet ’Q&A’ på Radio24syv, hvor du kunne debattere sagen med Mads Brügger. Hvorfor sagde du nej?

»Fordi jeg absolut ingen tillid har til, hvordan setuppet er, eller hvad der kommer til at ske. Jeg tager gerne debatten et andet sted, modereret af en seriøs journalist, men ikke på deres hjemmebane.«

– Ville du takke ja, hvis du fik tilbuddet om at få dit eget program på Radio24syv. Det kunne måske hedde ’Je Suis Anne Lise’?

»Under ingen omstændigheder.«

Læs også: Mikael Jalving: Radio24syv er en oase

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Bjerre

@Kim Houmøller: Er du sikker på hvilken side propagandaen kommer fra? Kan der være tale om en dobbelt påvirkningsagent?

Kim Houmøller

@Henrik Brøndum - Studentermedhjælperen har fjernet mit indlæg!
Så desværre!

Anders Sørensen

Gider I godt holde op med at give "studentermedhjælpere" eller "praktikanter" skylden for, at indlæg fjernes?

Tja, hvis man ikke får lov til at svine sine modstandere til uden kamp, så stikker venstrepopulisten bare halen mellem benene og lusker væk.

Troels Ken Pedersen

Jeg tvivler virkelig stærkt på at der ville komme særlig meget dialog ud af at stille op til råbe-debat i denne slags talk-radio, hvor linjen allerede er blevet lagt med landsforræderi og "folket er OS!!!"

ole rasmussen: Venligboerne er en løs organisation af folk, der yder konkret hjælp og positiv kontakt til flygtninge. Fremmedfjendske nationalister kan tilsyneladende ikke tolerere, at venligboerne rent faktisk er venlige mod den udenlandske "fjende".

Marie Jensen, Carsten Mortensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg tror faktisk vi i Danmark befinder os i en slags borgerkrig. Vi skyder ikke hinanden, men vi har ikke længere noget med hinanden at gøre. Derfor bliver en forsoning også langt mere langvarig, når den kommer på tale. Når jeg hører Pia Kjærsgaard og DF, så er jeg ved at knække over af lede, for om nogen har Pia Kjærsgaard splittet det danske samfund. Det samme gør de fremmede hun anklager, eller rettere den indstilling vi har til de fremmede. Nogle mener de skal indrette sig efter os, og andre vi skal indrette os efter dem. Jeg har forstået Venligboerne mener, vi skal lægge os fladt ned for hjælpe folk i nød, selv om de fremmede risikerer bevidst for nogle / ubevidst for andre, at smadre alle vore samfundsstrukturer, hvilket ikke er særlig venligt. De er anledning til en forstærket konflikt i samfundet, som har udløst den borgerkrig som er i gang med forstyrket kraft i 2016.

Problemet er generaliseringerne af hvem, der er i nød...
Den manglende evne til at skelne mellem flygtninge og migranter, medierne flipper mellem benævnelserne uden problemer.
Men ve dem, der prøver at nuancere problematikken.
Ingen er tjent med dette urealistiske kompleks og angsten for at blive dømt racist, er overvældende.
Er der nogen, der profiterer af dette, næppe?

Det kan ganske enkelt ikke betale sig at falde på maven for at tilfredsstille nogle af parterne, lad os beholde vore sanser på trods af politiske forskelligheder i stedet for at ødelægge det samfund vi har, for at tækkes hvad?