Interview
Læsetid: 1 min.

’Det var svært at få venligboere og deres åndsfæller i tale’

Ifølge kanalchef Mads Brügger på Radio24syv er programmet ’Je Suis Jalving’ et eksempel på, at der skal være plads til alle i den offentlige debat
Kultur
18. august 2016

– ’Je Suis Jalving’ er blevet kaldt ’propaganda forklædt som et debatprogram’. Hvad siger du til den kritik, Mads Brügger?

»Vi har hyret Mikael Jalving som vært, fordi han er en dreven og dygtig polemiker, som i mange år har gjort sig bemærket som en af de skarpeste kritikere af multikulturalisme og islamisme. Sidste sommer havde vi et program, der var stik modsat Jalving. Derudover er det vigtigt at sige, at programmet er afhængigt af, at lytterne ringer ind og siger værten imod, men det er svært at få venligboere og deres åndsfæller i tale.«

– Men en del af personerne var inviteret af Jalving. De var for langt de flestes vedkommende enige med ham – deraf kritikken om propaganda.

»Vi er nødt til at forholde os til genren. Det er et live-debatprogram, og de personer er med i begyndelsen for at varme op under lytterne.«

– Hvad betyder det at ’varme op under lytterne’?

»At provokere og anspore dem til at ringe ind. Det er et call to action

– Det, at de fleste af de inviterede gæster i programmet er fra den islamkritiske højrefløj, er for at provokere lytterne?

»Ja, for få dem engageret til at ringe ind og sige, at de er uenige eller enige.«

– Hvis nogen undrer sig over den metode, hvad vil du så sige?

»Hør her, det er et debatprogram. Der skal meldes nogle holdninger ud, som folk har lyst til at diskutere. Det synes jeg ikke, der er noget underligt i, og Radio24syv er sat i verden for, at alle skal kunne komme til orde.«

– Er det lykkedes?

»Det synes jeg i den grad. Du gør meget ud af de indledende samtaler, han har i starten med kendte islamkritiske drabanter fra højrefløjen, men det er jo en lille del af programmet. Resten er jo Jalving, der har samtaler med lytterne, og der hører jeg også folk, der kritiserer ham.«

Læs også: Mikael Jalving: Radio24syv er en oase

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er en afsporet idé om debat, at nogle skal sige noget provokerende, og så skal en anden svare på samme måde. Det var engang sjovt og elegant, fordi der var folk til det, men med hystader som Michael Jalving, der ikke længere kan sige to ord uden at ryge op i falset, hvilket han nok har lært af Marie Krarup, kommer vi bare ikke videre i nogen produktiv retning.
Det nytter ikke at stemme nej til virkeligheden, man må finde ud af, hvordan man til hver en tid får det bedste ud af det, og det er her, danskerne historisk har haft der særskilt største kompetence.

Bill Atkins, Ivan Breinholt Leth, Hans Larsen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Desperationen lyser ud af radio24/7: Hvad skal vi dog gøre for at få en plads i medieverdenen???

charlie white

De vil tale med de gode og venlige mennesker som gør at der stadig er håb for danmark.

For at få dem i tale hyrer man de mest modbydelige og onde hadere man kan støve op og har så en forventning om at de gode er interesseret i samtalen.

En adfærd som den slår fast at der er noget grundlæggende galt med de mennesker som har svært ved at skabe en dialog i respekt for andre.

Bill Atkins, Hans Larsen, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Kurt Nielsen og ingemaje lange anbefalede denne kommentar
Jørn Andersen

Der er en mangfoldighed og alsidighed både blandt værter og medvirkende i radio 24syv , som det stadig mere og mere stereotype og substansløse DR P1 kunne lære meget af.

Et program, hvor man dyrker den aggressive stil og de enøjede fordomme om 'de andre', er ikke inviterende for folk som lægger vægt på dialog og respekt for andre, derfor ringer de ikke ind for hvem vil frivilligt stille hovedet i et hvepsebo? Hvad er udbyttet af at lytte til et sådan program? Højst at man får styrket sine egne fordomme.

Marie Jensen, Calle Hansen, Bill Atkins, Kurt Nielsen, Philip B. Johnsen, Michael Kongstad Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar