Læsetid: 5 min.

’Trump og højreekstremisme er symptomer på kønsroller i opbrud’

Demokratiseringen af kønnets identiteter skaber voldsomme reaktioner hos mænd, der skal lære at tåle det tab af respekt og selvfølgelig magtposition, som deres køn historisk har sikret, hævder forfatteren til ’The Fate of Gender’
Ifølge forfatteren Frank Browning har Donald Trump formået at udnytte den vrede og utilfredshed, som mange amerikanske mænd føler på grund af tab af magt og prestige.

Evan Vucci

18. august 2016

Hvis vil forstå, at Donald Trump, trods sine åbenlyse brister, har kunnet svinge sig op til at blive republikansk præsidentkandidat og potentiel amerikansk præsident, må vi starte et helt andet sted: Så må vi bl.a. se på, hvorfor noget som kvindelige onanikurser er opstået i Kina.

Det hævder forfatteren Frank Browning, hvis seneste bog om ’kønnenes skæbne’, The Fate of Gender, netop er udkommet.

Bogen kommer ganske vist kun kursorisk ind på Trump. Den ser til gengæld grundigt på, hvad forskningen har afdækket om en ​​de mest fremtrædende bevægelser i vor tid – demokratiseringen af kønsidentiteter.

Og på reaktionerne fra dem, der har været vant til at beklæde de traditionelle magtpositioner: mænd.

»De vestlige samfund er gennemsyret af en vrede og en nagfølelse, der kan føres tilbage til disse ændringer og forskydninger inden for autoritets- og magtforhold. Det er oplagt at se Donald Trump som en mand, der rider på hele denne følelse,« siger Browning til The Guardian i et telefoninterview.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Majbritt Nielsen
  • Philip B. Johnsen
  • Steffen Gliese
Majbritt Nielsen, Philip B. Johnsen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mikkel Madsen

"»Det flydende køn er i dag blevet en universel ting,« siger Browning.".

Det er man næppe enig i alle steder. Saudi Arabien kunne være et eksempel på hvor denne "universelle ting" ikke gælder.

I dette tilfælde må jeg næsten give visse feminister og antiracister ret: Man skal nok skrue ned for sit hvide, vestlige (mande)perspektiv ind imellem....

Hanne Ribens, Anne Eriksen, Ib Christensen og Liliane Murray anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Det er interessant, at patriarkat dyrkelse i et udpræget fundamentalistisk kristent land, som USA, men for den sag skyld også i flere europæiske lande, ikke får flere kvinder til at protester, men kvinder føler sig ikke truet længere, for historisk i Vesten i nyere tid, er det hudfarve, "white supremacy", der er et offentlig legitimt fælles prygle offer.

Donald Trump vil sænke skatterne og øge budgetterne til politiet, fjerne beskyttelse af miljø og klima, ved at fjerne regulering så erhvervslivet og finanssektoren, kan vokse uden ansvar for konsekvenserne og i USA Donald Trump vil sænke skatterne, samtidig med afskaffelse af et enormt antal offentlige ansatte og naturligvis øge hetz og anden forfølgelse, af ikke hvide i USA, hvilket er fuldstændig, som at høre partierne Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokratiet og naturligvis Dansk Folkeparti.

Link: http://www.freep.com/story/news/politics/2016/08/08/donald-trump-economi...

Danmark er i dag magnet for slavekvinde og slavebørne handel.

Regeringens afstumpet, diskriminerende og gammeldags forhold til kvinders rettigheder, hvor der ses i mellem fingrene med dehumanisering af kvinder og børn hvis de er ikke hvide asylansøgere.

"Dårlige forhold for ofre for sexslaveri"
Danmark adskiller sig negativt fra de fleste andre europæiske lande i forhold til vidnebeskyttelse og asyl til de ofre, som vidner mod bagmænd. Manglende mulighed for vidnebeskyttelse og asyl til ofre, der vidner mod bagmænd."
Link: http://www.q.dk/aktuelt/kultur/trafficking-danmark-er-en-magnet-kvindeha...

Center for Menneskehandel Statestik 2015
http://media.wix.com/ugd/f49d5e_a98c2a5adff14f43b3dd384cfef6dd51.pdf

Philip B. Johnsen

Rannveig Marie Jørgensdotter Spliid
De der intet har, har ikke råd til mere af det samme og der er mange andre årsager til USA ligner Europa, mere og mere, dag for dag.

Personlig uden fakta på hånden, tror jeg det er, som i artiklen beskrevet, hvide forsmåede mænd der er hovedårsagen.

Men der er grund til bekymring for fremtiden, det er verdens ældste taktik, at nederdrægtige kujoner beskytter deres politiske position, ved at spille de udsatte ud imod de fattige for, at opnå underliggende politiske mål.
’Feltherrekunst’

Majbritt Nielsen

Mikkel Madsen
18. august, 2016 - 10:26
Hvis du virkelig ikke tror der "sker noget" i saudi Arabien. Så skulle du prøve at Google killed8slået ihjel), gay, trans. Så kommer der Desvære en hel del hits op. En fra wiki hvor der er en ret udførlig forklaring på fænomenet.