Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Kristina Nya Glaffey

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
1. oktober 2016

Børnenes ting

Jeg går ikke så meget op i indretning, så det er ikke ret gennemtænkt, hvilke ting jeg har omkring mig.

Men jeg synes, det er meget hyggeligt og hjemligt, at mine børns legetøj står ved siden af skrivebordet.

Der står også en æske med lavasten fra Tenerife, som jeg fik, da jeg var lille, nogle billeder af mine børn og nogle lidt ubehjælpsomme sten, de har malet på.

Men generelt har jeg svært ved at tillægge ting betydning, jeg er ikke så fetichistisk omkring det.

Værelse

Jeg skriver på det værelse, hvor jeg bor og sover, og jeg har ikke brug for at have et kontor.

Jeg betragter ikke det at skrive så meget som et arbejde, men mere som en rutine jeg har, så jeg ville synes, det var at overgøre det lidt at have et kontor. Jeg kan godt lide, at arbejdsliv og hjemmeliv blender lidt sammen.

Bøger

Der står nogle af de bøger, jeg er glade for, men det er nu ikke, fordi de er så nøje udvalgt. Der står for eksempel en bog af Gertrude Stein, hende er jeg ret glad for. Jeg kan godt lide hendes humor først og fremmest, og den måde hun er frivilligt og ufrivilligt komisk på. Det synes jeg er en meget skøn blanding.

Skrivebord og seng

Jeg sidder enten ved mit bord eller i sengen og skriver. Jeg plejer at sætte mig halvanden til to timer hver dag i de perioder, hvor jeg skriver. Bagefter kan jeg holde fri med god samvittighed.

Jeg har besluttet kun at arbejde meget lidt hver dag. Så skal jeg ikke bruge tid på at have det dårligt over ikke at arbejde. Det gælder om at sætte baren utrolig lavt, så jeg kan rose mig selv for at have opfyldt målene. Jeg ved ikke, om jeg tror på det med inspiration så meget som på ro og regelmæssighed.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her