Læsetid: 2 min.

Arbejdspladsen: Niels Henning Falk Jensby

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
10. september 2016

Skuffe

I skuffen har jeg alt, hvad jeg har brug for, når jeg skriver. Jeg bor i en lille lejlighed, så jeg har ikke noget skrivebord, og derfor skal mit kontor kunne pakkes ned. Jeg kan godt lide at arbejde på den måde, for så kan man også tage andre steder hen, hvis man vil lidt væk fra byen. Jeg bryder mig ikke om at skrive på offentlige steder, jeg kan for eksempel ikke holde caféer ud, men jeg kan godt lide at tage fucked up langt væk i et eller andet sommerhus.

Notesbøger og Post-its

Jeg har en del notesbøger i forskellige størrelser. De store bruger jeg, når jeg sidder ved computeren. De små er nogle, man lige kan have i baglommen, hvis man skal til noget, hvor man tror, at nogen siger noget klogt. Hvis jeg ikke har en notesbog med mig, har jeg altid en Post-it-blok. Post-its kan jeg godt lide at flytte rundt med inde i mine notesbøger. Så kan man skrive en idé til en scene ned og flytte den, hvis den passer bedre ind i en anden kontekst.

Hovedtelefoner

Jeg bruger dem mest, når jeg sidder i min lejlighed, fordi der er enormt lydt. Så jeg hører musik for at undgå at høre på, at min nabo går rundt og hoster, eller at min overbo dyrker crossfit. Jeg bruger dem til at lukke af. I lang tid har jeg hørt virkelig meget techno, men lige for tiden er det mere pop og filmmusik.

Håndledsskinne

Jeg købte den for et år siden, fordi jeg havde spillet for meget PlayStation. Jeg er vildt dårlig til at passe på mine hænder, så jeg får hele tiden seneskedehindebetændelse. Nogle gange sker det, fordi jeg har glemt at skrive, og så har jeg lavet alt muligt andet på min computer – spillet for meget syvkabale eller sådan noget. Det værste er, hvis jeg er taget væk for at få gjort noget færdigt, og så gider hånden bare ikke, så må den lige have lidt hjælp.

Læs anmeldelse af Niels Henning Falk Jensbys debutroman ’Techno’: Stilsikkert monotont

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her