Elsker, elsker ikke: Alen Meskovic

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af

Jakob Dall

Kultur
24. september 2016

Elsker

Mine børn, København, sort-hvide billeder, spagetti med kødsovs, at køre i taxa, at vandre gennem en ukendt by – alene og uden bykort, dybe bukselommer, vindstille dage, »Where Do My Bluebird Fly« af The Tallest Man On Earth, at afslutte et kapitel og begynde på et nyt, at ro stille og roligt ned ad en flod, hotelværelser, Istrien, lugten af solcreme, Thåström, Marlon Brandos monologer i Sidste tango i Paris, Stanley Kubricks samtlige film, Woody Allen, togstrækningen mellem Sarajevo og Mostar, tomater, vandmeloner, sidste sætning i Broen over Drina, første sætning i Den Fremmede, Dubravka Ugrešićs sans for humor, sommeregn over en varm asfalt, at finde noget jeg glemte, jeg havde, Dylan, Cohen, Cave.

Elsker ikke

Blæst, gennemtræk, Tour de France, at vente på svar, at træde i noget vådt på gulvet, jobsamtaler, røntgenundersøgelser, festtaler, fællessange, folk, der ikke svarer, når de bliver spurgt, folk, der giver slappe håndtryk, Ikeas varehuse, Joe & the Juice, McDonald’s, Burger King, lægebesøg, folk, der synes, jeg taler godt dansk, folk, der altid er så glade, fluer, myg og andre insekter, madprogrammer, talentkonkurrencer, kække radioværter, økonomiske forudsigelser, valgplakater, Wim Wenders, Axel Rose, Rufus Wainwright, alt for store museer, alt for smalle senge, kiwi.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her