Elsker, elsker ikke: Mette Zingenberg

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
3. september 2016
Lærke Posselt

Elsker

Spanien, lugten af petroleum, mennesker der giver mig en følelse af at være en familie, når nogen laver mad til mig, at gøre mig klar til fest, skak, soul, Elliot Smith, palmetræer, at køre på scooter op ad et bjerg med bare ben, kamptræning, at sparke hårdt til en boksesæk, at kroppe har en lugt, at drikke sig fuld til lige der, hvor jeg har nedbrudt en ydre grænse, at danse på en scene, at bade i Middelhavet i september, Marianne Faithfulls ansigt, Proust, svimmelhed, motorcykler, at drille, at vinde i kortspil, slidte ting, ruskind, at grine med min mor, hunde når de løber så hurtigt, de kan, den glatte overflade på dadelsten, hundes knurhår og øjenvipper, når folk taler i søvne, blufærdighed, tics, ar, lang siesta

Elsker ikke

At vågne om morgenen, radio, jazz, selvhøjtidelighed, Lars von Trier, rotter, toiletter med neonlys, nøgne mennesker på offentlige steder, for meget parfume, folk som dør indeni, når de er over 30, universitetet, aircondition, lugten af friture og plejehjem, folk der laver flere ting på en gang,
fitnesscentre, naivitet, suppe, at man spiser lort for at opnå en position, kakerlakker, Joe Cocker, mænd der græder til Leonard Cohens tekster, at være sulten, dårligt pålæg, film med dyr, der bliver mishandlet, juleaften, det danske flag, mit navn. Scarlett Johansson, lyden af smør, der bliver smurt hen over ristet brød, firmafester, spansk rap, folk, der pludselig er nøgne, uden at jeg har opdaget det, at tabe i kortspil, at spilde væske, nåle, at skære i kød, ensomheden om natten, at gå under stiger, fly, der lander, bolde

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

I dag læste jeg det ugentlige indslag af elsker/elsker ikke. Normalt springer jeg det over.

Hvorfor? Fordi det er aldeles uinteressant, hvad den enkelte opfinder af mærkværdigheder til klummen ”elsker/elsker ikke”. For at markedsføre sig selv, må man tro.

Til illustration skriver dagens gæst, som jeg aldrig har hørt om (min fejl?), og Information både på papir og net undlader at præsentere, at hun bla. elsker svimmelhed, tics og ar. Men ikke elsker nåle eller at skære i kød!

Helt ærligt, Information: Nu har det her idioti kørt i flere år. Er det ikke på tide, at I opfinder et andet format – og gerne om noget relevant?

En hurtig personlig, og indrømmet, subjektiv abonnentundersøgelse giver det foruroligende resultat, at der bliver mere og mere fyldlæsestof i den trykte, som hurtigt springes over med det efterfølgende relevante spørgsmål enhver avisholder altid vil stille sig selv – hvem dælen er nu lige målgruppen? …