Elsker, elsker ikke: Rakel Haslund-Gjerrild

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
17. september 2016
Maria Dønvang

Elsker

Morgentimerne fra 5-9, kaffe, kirkeklokker, lugten af havn, at spise morgenmad alene, høns, køkkenhaver, biblioteker, at gå, saunaer, den turkise farve i svømmebassiner, nudler, koriander, auberginer, træer, lange togture, merkurstatuen – gud for tyve og købmænd – på taget henover strøget, varm middagsmad, etymologiske forklaringer, myter, kinesiske tegn, fugle, Nexø, sandsten, at bade fra klipper, at have morgenkåbe på indtil tidlig aften, kinesiske digte om vin, Li Bai, Tang-dynastiet, åndelige mennesker, gademad, at komme hjem, Gao Xingjian, Inger Christensen, Prædikerens Bog, jasmin-te, horisonter, Knud Rasmussen, midnatssol, samtaler efter midnat, at danse tæt, en hånd på lænden, ingefær.

Elsker ikke

Eftermiddagen, racercykler på Nørrebrogade, Rosendahl, boligbutikker, bukser, min mobils ringetone, at tale i telefon, sms’er, solbriller, gulvet i svømmehaller, intriger, at føle sig nærig, bløde pærer, papaya, klejner, rum uden bøger og planter, historieløshed, restauranter, sommerlejre, kæledyr, når min mor har rugbrød med på ferie, hamburgerryg, råkost med rosiner, bitre mennesker der også er selvretfærdige, brunch, mørklægningsgardiner, at vågne efter klokken 8.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her