Læsetid: 8 min.

’Jeg har ikke hørt om så mange ministre, der fik en sød sms fra Anders Fogh Rasmussen’

Foto: Kim Agersteen/Polfoto

Anders Fogh Rasmussen kunne i sin tid som skatteminister »godt være lidt barsk, hvis han ikke var tilfreds med noget. For at sige det pænt. Og jeg har på fornemmelsen, at han i de ni år, der gik fra han var skatteminister, til han blev statsminister, har sagt til sig selv, at han skal arbejde lidt med sig selv,« husker tidligere departementschef Peter Loft

Kim Agersteen

27. september 2016

I dag udkommer Anders Fogh Rasmussen med sin nye bog ’The Will To Lead’, som forsvarer USA som verdens førende leder. Men hvordan er gårdmandssønnen fra Ginnerup egentlig selv som leder? Information har talt med underordnede og iagttagere fra hans tid som skatteminister, statsminister og senest generalsekretær i NATO.

1987-1992: Politik og »rædselsregime« i Skatteministeriet

»Der er ikke noget at komme efter.« Sådan sagde Anders Fogh Rasmussen mange gange gennem sin tid som skatte- og økonomiminister og senere statsminister.

Men det var der så alligevel. I 1992, efter fem år på posten som skatteminister, blev han tvunget til at gå af grundet en sag om kreativ bogføring. Men afgangen var slet ikke nødvendig.

Det er en af pointerne i Anne Sofie Kraghs portrætbog om Anders Fogh Rasmussen, Fogh – historien om en statsminister fra 2004. Her beskriver forskellige kilder, hvordan sagen i sig selv ikke var alvorlig nok til at vælte en minister. Men embedsværket i ministeriet var så træt af Fogh, at de så at sige smed ham under bussen, da de blev afhørt i sagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Bækgaard

han var og er dygtig til politiske projekter. Det kan man ikke benægte. Om man er enig med ham eller ej så gennemførte han jo netop det han ønskede. Der er jo et par skeletter i skabene der vælter ud, og så må vi jo se på dommen over dette.

Peter Bækgaard, hvori bestod hans kunnen?

Flemming Berger, Morten Johansen, Allan Stampe Kristiansen, Finn Hansen, Torben Skov og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

"fra socialstaten til minimalstaten" - en instruktionsbog i destruktion af et samfund var hvad han efterlod og en forsvarspolitik der gik fra fredelig til aggressiv for at dyrke sin egen karriere blev hans eftermæle der burde at ende i en skamstøtte til eftertanke for kommende politikere på Borgen.

Mattia Guidarelli, Flemming Berger, Karsten Aaen, Britt Kristensen, Morten Johansen, curt jensen, Arne Lund, Hanne Ribens, Allan Stampe Kristiansen, Torben Bruhn Andersen, Finn Hansen, Torben Skov og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar

Er det den, Lars Løkke følger? - mon ikke han har gjort den værre - minimalstaten. Var det måske på på tide at kortslutte dette misfoster?

Måske kunne netop han stå op mod NPM styret. Måske skulle han ha` gjort det endnu bedre.
Det gået helt amok siden med maksimalstaten.

Måske skulle man netop anklage Fjoghet for NPM styret. Det var især ham,der indførte kontroltyranniet med en masse høvdinge og næsten ingen indianere.
Resultat: de offentlige udgifter eksploderede.

Mattia Guidarelli, Karsten Aaen, Niels Nielsen, curt jensen, Hanne Ribens, Allan Stampe Kristiansen, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov, Anne Eriksen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Jaaah. det bliver jo sikkert en best seller i Rusland. en politiker/diplomat der kun vil have skys kapper på mod solned gangen. Jeg er så glad for jeg ALDRIG stemmet på den mand.

"I dag udkommer Anders Fogh Rasmussen med sin nye bog ’The Will To Lead’ "

Mon Information også vil gøre gratis reklame for mig, når min bog udkommer en dag?

Morten Johansen

Dygtig leder? De fleste økonomer er enige om at Fogh misrøgtede et historisk opsving som gjorde at Danmark fil en særlig hård landing under finanskrisen [1]. Mageløst inkompetent var han.

Fogh har manipuleret med fakta omkring den folkeretsstridige Irak-krig og brugt et muslimhaderparti som Dansk Folkeparti til at skaffe sig et minimalt flertal for at angribe et muslimsk land, udelukkende for at fremme sine egne ambitioner om at blive generalsekretær i NATO. Det bliver ikke mere ulækkert!

Fogh er været med til at skabe IS, og nu angriber han Obama for det!

Men hver gang han konfronteres med disse udsagn går hans ulidelige, brægende stemme i fuldstændig afvisningsmodus: Fogh har aldrig gjort noget galt, ifølge ham selv. Dette er sociopatens primære adelsmærke - aldrig at kunne erkende fejl. Hvis noget går galt, er det altid nogen andres skyld.

Manden er det værste der nogensinde er overgået Danmark og dansk politik. Intet mindre.

[1] http://www.politiko.dk/nyheder/oekonomer-fogh-forvaerrede-krisen

Mattia Guidarelli, Jette M. Abildgaard, Flemming Berger, Peter Wulff, Karsten Aaen, Britt Kristensen og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Morten Johansen

...og jeg glemte at nævne at Fogh også var ansvarlig for de helt ansvarløse nedskæringer i Skat, som nu har kostet det danske samfund et tocifret milliardbeløb.

Mattia Guidarelli, Jette M. Abildgaard, Flemming Berger, Karsten Aaen og Britt Kristensen anbefalede denne kommentar