Satire
Læsetid: 3 min.

Idékonkurrence: Hvad skal vi bruge Politiken til?

I sidste uge udskrev Politiken en idékonkurrence om, hvad der skal ske med Pusher Street, nu gaden er blevet ryddet for hashhandlere. Vi spørger christianitterne, hvad vi skal bruge Politiken til?
I sidste uge udskrev Politiken en idékonkurrence om, hvad der skal ske med Pusher Street, nu gaden er blevet rydet for hashhandlere. Vi spørger christianitterne, hvad vi skal bruge Politiken til?

Thomas Borberg

Kultur
14. september 2016

Politiken. Det er næsten ikke til at finde en mere central placering – i byen og i verden som sådan. Og med lidt knofedt og kreativitet kan det blive et sted for os alle.

Information har derfor bedt en række christianitter give deres bud på, hvad vi kan bruge det berømte og betydningsfulde bladhus til.

Vi beder samtidig Fristadens beboere om at indsende deres forslag inden torsdag kl. 14 til lillebrordrillerbare@information.dk.

Da et billede siger mere end 1.000 ord, og pennen er stærkere end sværdet, modtager vi også forslagene i tegnet form. Meget gerne med en længere medfølgende tekst, der forklarer tegningen.

Vi vil i bedømmelsen lægge vægt på, om forslagene styrker Politikens ånd og arv som et eksperimentarium for nye journalistiske kampagneformater uden at rykke ved bladhusets grundlæggende samfundsbevarende funktion.

Bedste forslag vil blive præmieret med ’Håndbalsam til havehænder’ af mærket Yard (70 ml.) fra Politiken Plus til en værdi 89 kroner.

Lotte Smed, smed og christianit

»Man burde lave ungdomsboliger i Politiken. Der mangler jo kollegieværelser, og det ligger dejligt centralt og tæt på offentlig transport – det er ikke ude på Amager. Det ville være dejligt, hvis Politiken gik forrest og nedlagde deres kontorlokaler for at give de unge noget plads. Der er også allerede en kantine, hvor man kunne lave folkekøkken.«

Lars 'Joker' Fenger, rockmusiker og christianit

»Mit forslag er kort og godt, at Politiken skifter navn til Utopiaposten og ansætter mig som chefredaktør. Jeg overvejede først, om man skulle foreslå dem at skrive mere om palæstinensernes sag – nu har de jo været så pro-Israel i så mange år – men det var for uambitiøst. De kan beholde layoutet, men de skal ændre den politiske linje helt. Utopisterne i verden har brug for et talerør. Utopia er vores eneste redning.«

Niels Vest, filminstruktør og christianit

»Politiken kunne hver uge lave et særtillæg om aktuelle kulturarrangementer i frie kultursteder, ikke kun i Danmark og Sydsverige, men hele verden: Ruigoord i Holland, hvor Christiania har en ambassade. Dole i Antwerpen, Uzupis i Vilnius, Skärkäll i Sverige eller Findhorn i Skotland. Steder, som kalder sig fristæder og har en grad af selvstyre. Det kunne være referater fra arrangementerne, så de blev lidt mere kendte. Christiania har selv 3.000 af den slags om året.«

Nina Estrup Willumsen, altmuligmand og christianit

»Et refugium for christianitter. Vi kunne godt bruge et fristed, et sted hvor man kunne få lidt ro. Vi bliver jo mandsopdækket af pressen og af politiet, så det ville være rart at kunne trække sig lidt tilbage. Det kunne man godt stille Politiken til rådighed for. Det ligger også i cykelafstand.«

Tanja Bjørn Zabell, forvirret bi med en krøllet hjerne. Og christianit

»Politiken bør prioritere spalteplads til de arbejdsløse ballonsælgere. Dem hører vi aldrig om. Og hvordan går det egentlig med vores curlingdamer? Dem har jeg ikke læst dybdeborende reportager om endnu? Og hvornår laver Politiken den store danske hundekonkurrence på Rådhuspladsen Dér tænker jeg, at Politiken kunne markere sig som en folkelig avis.«

Et langbord, hvor folk kan komme hinanden ved

I sidste uge udskrev Politiken en idékonkurrence om, hvad der skal ske med Pusher Street, nu hvor gaden er blevet rydet for hashhandlere.

Vinderforslaget blev afsløret på avisens forside onsdag: »Et langbord, hvor folk kan komme hinanden ved

Tiden vil vise, om christianitterne, som jo ejer og lever i Fristaden, følger læsernes råd.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Utidig indblanding er vel et passende udtryk på Politikens hetz.

Nå, nu får Politiken lige et - velfortjent - spark i klunkerne, efter at avisen kaprede Chr. Jensen. Men organet for den højeste oplysning fortjener det, og har længe gjort det. Avisen er ret overflødig, der er ikke meget læsestof i sprøjten, det meste er helsidesannoncer for Vordingborg-køknet og rejser til Bali og Peru. Enorme fotos af Fr. Dessaus ører eller Caroline Woznickis knyttede næver.
Blandt læserstoffet dominerer neo-iberale økonomer, flæbende unge mødre, der jamrer over, at deres børn ikke må prutte på cafe'er. Hver dag er det synd for nogen. I går gymnasieelever, der ikke må snapchatte i timerne, i dag pæne unge akademikere, der forhindres i at cykle på fortovet, eller som ikke vil fortælle deres arbejdsgiver om de er gift og har børn...og sådan fortsætte det i en klynkende ulidelighed.
Kort sagt: Det er svært at se hvilken funktion og betydning Politiken har. Jo den er pengemaskine, for sidste år brugte sprøjten 400 mio kr. til at købe Børsen for (Jydepotten skød de andre 400 mio kr. ind i købet). Mao - det handler og magt og om at blive større, ikke om at lave en relevant og læseværdig avis.

Den korte version
arme lund – avisen fortjener kun at blive brugt til at pakke fisk ind i … ;-)

Martin E. Haastrup

Jeg er også gået bort fra Politiken.
De vil ikke acceptere min ABP.
Tidligere var det deres betalings-mur.

Jan Weis - Aviser fortjener snart kun at blive brugt til at tørre sig bagi med.
Det er faktisk et helt økologisk spørgsmål også -
Fordi man snart ikke kan opdrive ubleget WC-papir længere
Og så vidt jeg har forstået det, er kloren, som bruges til blegningen, miljøskadelig.
Så noget kan Politiken dog til syvende og sidst bruges til...