Interview
Læsetid: 2 min.

’Karina Pedersen har rejst den mest interessante diskussion’

Kultur
9. september 2016

Karl Erik Stougaard, Chefredaktør

Rune Pedersen

BT bragte onsdag en artikel, hvor den omdiskuterede forfatter til bogen Helt ude i hampen, Karina Pedersen, konfronterer sin mor.

Men den artiklel sænker overlæggeren for dansk journalistik, mener journalist Lars Fogt, der selv har dækket sagen i MetroXpress, fordi BT møder uanmeldt op hos moren, der ikke ønsker at være en offentlig figur, og kommer med anklager imod hende, der ikke kan dokumenteres. Chefredaktør på BT Karl Erik Stougaard giver svar på tiltale.

– Går artiklen over grænsen?

»MetroXpress har selv lavet fejl i deres journalistik, fordi de ikke har faktatjekket. Det er ikke kønt. Karina Pedersen har rejst den mest interessante diskussion om Velfærdsdanmark og sociale ydelser, vi har haft. Vi går ind i diskussionerhelt ude i fronten. Fronten står lige nu mellem Karina Pedersen og hendes mor, og derfor var vi med, da de to kom i ordveksling under Karina Pedersens besøg i Korskærparken.«

– Var det iscenesat af BT?

»Nej, vi fik lov at komme med Karina Pedersen, da hun skulle til Korskærparken. Vores journalist fik den idé, at han ville tale med moren. Han ringede til hende, men hun ville ikke være med. Lidt efter bankede han på hendes dør for at overtale hende, og så startede ordvekslingen mellem Karina Pedersen og moren.«

– Er det ikke underholdning på et almindeligt menneskes bekostning?

»Samtalen bekræfter, at der er fejl i de ting, der er blevet skrevet om Karina Pedersen og hendes baggrund. Ordvekslingen er interessant, fordi den afspejler en kløft mellem Karina Pedersens og morens opfattelse af hendes opvækst i Korskærparken, men den afspejler også en kløft mellem to fronter i synet på overførselsindkomster.«

– Lars Fogt påpeger, at I viderebringer anklager mod moderen, som er injurierende. F.eks. at hun har truet med at smide sine børn i søen. Har I forsøgt at dokumentere de beskyldninger?

»Vi ser det som en ophedet ordveksling mellem to personer, som lige nu er hovedpersoner i en ekstremt vigtig samfundsdiskussion. Så vi går ikke ind og faktatjekker på den ene eller den anden side.«

– Du beskylder MetroXpress for ikke at faktatjekke. Hvorfor behøver I ikke gøre det?

»Det er to forskellige situationer. Det, vi skriver, er sagt i et øjebliks ophedet debat, som vi refererer.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Snik snak. Ren revolverjournalistik. Hvad pokker er det for et ærinde, de er ude i? Hvad vil opnå?