Læsetid: 8 min.

Pizzaleg på nanoscience

Engang var uddannelse et privilegium for de få – i år søger knap 100.000 ind på en videregående uddannelse. At vælge det rigtige studie bliver nu betragtet som den sikre adgangsbillet til en fremtid, ingen alligevel kan spå om. Vi tog med til studiestart på nanoscience, et af de mange nyere fag, der er opstået i et uddannelsessystem under konstant omlægning
Optaget på universiteterne er gået støt op ad i mange årtier, men siden 2008 har Danmark oplevet en sand uddannelseseksplosion på trods af, at ungdomsårgangene ikke er vokset tilsvarende. I år optages på landsplan omkring 71.000 studerende ud af i alt 95.000 ansøgere på de videregående uddannelser. Til sammenligning lå optaget for otte år siden kun på 42.000 ud af 52.000 ansøgere. 
 Fotos: Sille Veilmark
9. september 2016

Jeg hedder Matilde, selvom der ikke er nogen, der kalder mig Matilde. Øh ... Jeg er 20 år.«

Tavshed. Alles øjne er rettet mod Matilde.

»Hvad kalder de dig så?« spørger en af hendes medstuderende perpleks, og et latterbrøl punkterer den lidt trykkede stemning i undervisningslokalet.

»De kalder mig Mat, som nok er et drengenavn ... men det er lige meget.« Mere latter.

Studenterrådet har inviteret alle nye studerende på Københavns Universitet til studiestartens første introarrangement en torsdag i august i humanioras bygninger på Amager.

En håndfuld ældre studerende fra nanoscience guider med inkluderende charme rundkredsens nye ’nanoer’ sikkert igennem de let komplicerede navnelege, Pizzalegen og Lækre Lærke.

Der er varmt og indelukket i undervisningslokalet i toppen af universitetets beton- og glasbyggeri, og reaktionen mellem varme og nervøsitet får temperaturen til at nærme sig kogepunktet.

Læs også: VOXPOP: Studiedrømme

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu