Læsetid: 2 min.

’I den tabloide verden var det noget af det bedste’

Tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping.

Tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping.

Linda Johansen

23. september 2016

I disse dage føres retssagen mod de tidligere ansatte på ugebladet Se og Hør ved retten i Glostrup.

Flere gange under afhøringerne er anklageren vendt tilbage til den historie, som startede det hele, en historie om prins Joachim og prinsesse Maries bryllupsrejse, hvor Se og Hør første gang brugte oplysninger fra den hemmelige kilde i Nets til at overvåge og følge efter kendte danskere.

»Det var det bedste, der overhovedet kunne ske for Se og Hør. Det var den største historie, man kunne lande på det tidspunkt,« sagde tidligere journalist på ugebladet Kasper Kopping, som i lighed med de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen er blandt de tiltalte, ifølge Politiken i retten.

Men hvorfor var den historie det bedste, der kunne ske? Kasper Kopping giver svar på tiltale.

– Hvorfor var det den største historie?

»Marie og Joachims bryllup blev virkelig eksponeret. Der var det her sommerbryllup, et sandt eventyr nede i Møgeltønder. Tv-stationer havde linet det helt store setup op, og det var efterfølgende vigtigt for de tabloide medier at følge op med at fortælle, hvor de skulle hen på bryllupsrejse.«

– Kan du forklare?

»Folk går op i kendte og kongelige, spejler sig i deres liv. Så når man har set det her bryllup og spejlet sig i det, så vil man selvfølgelig også gerne vide, hvor det her unge, smukke par skal hen på bryllupsrejse.«

»Jeg siger ikke, at den her historie nødvendigvis vil være interessant for Informations eller Politikens eller andre seriøse mediers læsere, men i den tabloide verden var det noget af det bedste. Det her var en afsløring, som også blev en intern kamp mellem medier om, hvem fanden der kunne finde ud af, hvor de skulle hen på bryllupsrejse. Den konkurrence blev så vundet af Se og Hør.«

– Overvejede I på redaktionen, om historien var vigtig nok til at bruge denne type kilder?

»Alt det der med kilden, det gider jeg ikke komme ind på. Jeg troede, at vi skulle tale om selve rejsen, men jeg kan godt høre, at du er ude efter at få en meget kritisk vinkel på det med kilden og på det, vi laver, er journalistik. Men jeg kan ikke stå og forsvare en hel journaliststand, der arbejder med de tabloide genrer, over for Informations læsere.«

– Hvis du alligevel skal forklare jeres valg dengang ...?

»Der er et marked for alle. Jeg kunne aldrig nogensinde drømme om at åbne et Information, det er alt for tørt og kedeligt til mig. Så er der nogen, der ikke kunne drømme om at åbne et Se og Hør. Der er et modsætningsforhold der, nogle vil have det ene, nogle vil have det andet. Nogle tager til Kreta, nogle tager til Thailand. Det kan man godt have respekt for, selv om det ikke er det, man selv går op i.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu