Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Cecilie Lolk Hjort

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
15. oktober 2016

Bog: ’Noahs Ark’

Min nye bog, Sputnik 2, er en fortsættelse af bogen Noahs Ark, der ligger på bordet. Jeg ser tit tilbage på mine tidligere værker for at få en rød tråd i forfatterskabet. Og for at mærke, at jeg videreudvikler teksterne og ikke ender med bare at skrive det samme igen. Den røde tråd mellem Sputnik 2 og Noahs Ark er genren, poetisk opslagsværk, som jeg har videreudviklet fra sådan noget som Brøndums Encyklopædi og den videnskabelige strømning i digtningen i 90’erne.

Google

Jeg bruger megen tid på research. Det, jeg gør med mine encyklopædiske tekster, er simpelthen at google et eller andet emne. Jeg kan for eksempel tænke, at jerikorosen virker som en interessant plante. Jeg har ikke nogen idé til, hvad jeg skal skrive om den, men så researcher jeg, og så kan jeg som regel se en historie i det på et tidspunkt i processen. Nogle ting tager fem minutters googling, før jeg har en god vinkel, andre ting researcher jeg i to måneder.

Massagebolde

Hvis jeg sidder stille i mere end tre timer ad gangen, får jeg ret ondt i kroppen. Så jeg gør meget i at rejse mig op og lave lidt stræk eller massere mine fødder med de her bolde. Jeg kan også finde på at lave pilates eller gå en tur, så jeg ikke bliver alt for stiv i kroppen. Jeg arbejder som massør og zoneterapeut, så derfor er jeg meget opmærksom på, hvad det gør ved kroppen at sidde stille mange timer om dagen.

Te

Jeg har altid te eller noget andet, jeg kan indtage undervejs i skriveprocessen. Det kan også være juice, varm kakao eller en snack. Det giver noget energi, så man ikke går helt kold. Men det har også en hyggeeffekt. Det er bare hyggeligt at sidde med en kop te. Jeg tror, jeg skriver bedre, når jeg slapper af og hygger mig, fordi sindet bliver mere afslappet og kan tænke lidt friere.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her