Læsetid: 1 min.

Arbejdspladsen: Jens Settergren

Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Hvordan indretter forfatterne sig, når de skriver? Hvilke genstande omgiver de sig med, og hvordan ser der i det hele taget ud, der, hvor værkerne skrives? Hver uge viser vi en dansk forfatters skrivebord
Kultur
29. oktober 2016

Notesblok

De tekster, jeg skriver, springer meget ud af min billedkunstneriske praksis. Jeg skriver altid om de værker, jeg laver, og jeg laver også altid skitser og tegninger ud fra de ting, jeg skriver, så det går meget hånd i hånd.

Når jeg arbejder med skulpturer og installationer, er det tit på baggrund af en skitse, så derfor er notesblokken det univers, hvor hele det kunstneriske arbejde starter for mig. Det er også ud fra det univers, at teksterne tager form.

Opslagstavle

Den bruger jeg i forbindelse med forskellige kunstprojekter og skriveprojekter til at hænge noter og skitser og inspirationer op på.

Der hænger skitser af mine egne udstillinger og noter til kunstprojekter, og så er der også bare nogle ting, jeg skriver ned fra, hvad jeg læser af skønlitteratur, teori og filosofi, som også har indflydelse på de tekster, jeg skriver. Opslagstavlen er et godt redskab til at få det visuelle kædet sammen med teksten.

Billede af Ferrari-hest

Det er en af mine venner, Holger Højbjerg, som også er billedkunstner, der har lavet det. Han har arbejdet meget med billeder af motorsport og lavet mange versioner af denne her Ferrari-hest.

Jeg synes, det er et meget sjovt billede, fordi det er så simpel en æstetik. Det er også meget trashy, der er lidt værkstedshumor over det, som jeg synes gør det meget oplagt at have på atelierpladsen.

Atelierfællesskab

Atelieret ligger på Møllegade i Aarhus i en bevaringsværdig, arkitekttegnet bygning. Vi er tre, der deler det lokale, jeg sidder i, og inde ved siden af har vi et produktionslokale, hvor der bliver svinet lidt mere, og hvor man kan arbejde med skulpturer og den slags.

Det er super vigtigt at have det fællesskab og kunne vende sine ideer og frustrationer med nogle andre, der også selv arbejder med billedkunst og kender til, hvad det vil sige at være i den proces.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her