Læsetid: 1 min.

Bogfolk

Kultur
15. oktober 2016

Andreas Pedersen

Den debuterende forfatter Andreas Pedersen fra forlaget Gladiator kastes for løverne, altså de danske kritikere, med følgende svada fra nestor og forlagschef Hans Otto Jørgensen: »Jeg tager ikke munden for fuld, når jeg siger, at Andreas Pedersen er i klasse med Inger Christensen, Tove Ditlevsen og J.P. Jacobsen.«

Det er svært at afgøre, om det er en velsignelse eller en forbandelse at blive lanceret sådan.

Hans bog har titlen Fryden, og den er portrætter af forældrene i digte af ofte flere siders længde og har som de vigtigste elementer hjemmeliv, kærlighedsliv og rejseliv og udkommer den 27. oktober.

Bjarne Reuter

I afdelingen for de mere garvede forfattere, der ikke behøver at blive sammenlignet med andre end dem selv, finder vi Bjarne Reuter.

Han debuterede som forfatter i 1975 og er lige straks aktuel med en ny stor fabulerende historisk roman, Englene i Avignon.

Den første voksenroman siden Den egyptiske tenor fra 2010.

Romanen foregår i år 1313, og i centrum for handlingen står djævleuddriveren Pieter van Dreusen og Pave Clemens V. Dreusen er på vej gennem skoven til slottet i Avignon for at uddrive den ondskab, som har taget bolig i paven.

Det er Gyldendal, der udgiver bogen, der udkommer den 21. oktober.

Dan Turèll

Til sidst i dagens bogfolk har vi så en forfatter, der døde i 1993.

Forlaget Gladiator er efter Karma Cowboy i gang med at genudgive klassiske Dan Turèll-værker og nået til Bevægelser, formålsløst cirklende, som består af digte, optegnelser og essayistiske forsøg, der første gang udkom i 1971.

Bogen lanceres som et direkte modstykke til den type litteratur, der udgår fra Villy Sørensen-skolen.

Turèll er derimod en klon af USA, den første i Danmark til at praktisere beat og altså lade sin digtning hente energi fra den puls, der kommer fra bluesmusikken. Den udkommer den 24. oktober.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her