Elsker, elsker ikke: Agnete Braad

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
Kultur
22. oktober 2016

Elsker

Lugten af savsmuld og duften af kaffe, rådhusklokker, georginer og udsigt over vand, den første gang man cykler af sted alene efter at have født et barn, jeg elsker røde vindruer og indbyggede reoler, metroen, Hoegaarden i de store tykke glas, Venedig, koriander, guldkarameller og korte vaskeprogrammer, fredsaftaler, vandbusser over en bred kam, åbne pladser, langærmede undertrøjer, når støvsugerledningen trækkes helt ind, lyden af det franske sprog, sandbund, læ, altaner, bartendere, der lader en blive siddende med en tom kaffekop, sol, surdejsbrød, arbejdsro elsker jeg, gratis entré og valsetakt, at slænge sig i en park og få tasken til at støtte perfekt under nakken, tillid, hurtigtog, kunstmuseer, at skyde genvej til fods, kajak, både ordet og at se en kajakroer snitte sig gennem horisonten langt ude.

Elsker ikke

Gult slik, civile tab, Trump, teknik, gorgonzola elsker jeg ikke, folk der siger: på den lange bane, at se fjernsyn, flytoiletter, utrolig mange dyr, et splittet Europa, at taste mig gennem en telefonmenu og no matter what ende hos en ubehjælpsom person, jeg elsker ikke ordet samskabelse, smalle cykelstier, at blive rørt i navlen, kåldolmer, opgivenhed, våde håndklæder, biler i tomgang, at være jaloux og indebrændt, himlen i november, botox, generalforsamlinger, midaldrende mænd i knaldrøde bukser, fremmedhad elsker jeg ikke, postkontoret i Føtex på Vesterbrogade, smøreost, velour, hirse (det uskyldige ved lyden) og kortspil.

Elsker, elsker ikke

På denne plads skriver en dansk forfatter lister over de ting, højt og lavt, som de særligt holder af og ikke holder af.

Seneste artikler

 • Elsker, elsker ikke: Dea Sofie Kudsk

  18. marts 2017
  Min familie. At lugte af bål og drømme om at bygge hus i bjergene. Kaffe, arepas og stilhed. Murmalerier, farver og træer i byer. At gå. At fortsætte, at vende om, at tage af sted, at komme hjem. Blå himmel og bare fødder. Vesterhavet. Moder jord
 • Elsker, elsker ikke: Peter Nielsen

  11. marts 2017
  Kyster, ordbøger, bananer, bregner, forårsdage, inden det bliver rigtig varmt, Pierre Alechinsky, ting, man ikke vidste, man havde grund til at glæde sig til
 • Elsker, elsker ikke: Nanna Storr-Hansen

  4. marts 2017
  Vand, nus, at ligge i ske, min familie, Bach, at svømme, lange telefonsamtaler, mit andet år på Forfatterskolen, at læse noget af nogen, jeg kender godt, orgasmer, vandmelon

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her