Læsetid: 1 min.

Elsker, elsker ikke: Agnete Braad

På denne plads skriver forfattere lister over ting, højt som lavt, de holder særligt af og ikke holder af
22. oktober 2016

Elsker

Lugten af savsmuld og duften af kaffe, rådhusklokker, georginer og udsigt over vand, den første gang man cykler af sted alene efter at have født et barn, jeg elsker røde vindruer og indbyggede reoler, metroen, Hoegaarden i de store tykke glas, Venedig, koriander, guldkarameller og korte vaskeprogrammer, fredsaftaler, vandbusser over en bred kam, åbne pladser, langærmede undertrøjer, når støvsugerledningen trækkes helt ind, lyden af det franske sprog, sandbund, læ, altaner, bartendere, der lader en blive siddende med en tom kaffekop, sol, surdejsbrød, arbejdsro elsker jeg, gratis entré og valsetakt, at slænge sig i en park og få tasken til at støtte perfekt under nakken, tillid, hurtigtog, kunstmuseer, at skyde genvej til fods, kajak, både ordet og at se en kajakroer snitte sig gennem horisonten langt ude.

Elsker ikke

Gult slik, civile tab, Trump, teknik, gorgonzola elsker jeg ikke, folk der siger: på den lange bane, at se fjernsyn, flytoiletter, utrolig mange dyr, et splittet Europa, at taste mig gennem en telefonmenu og no matter what ende hos en ubehjælpsom person, jeg elsker ikke ordet samskabelse, smalle cykelstier, at blive rørt i navlen, kåldolmer, opgivenhed, våde håndklæder, biler i tomgang, at være jaloux og indebrændt, himlen i november, botox, generalforsamlinger, midaldrende mænd i knaldrøde bukser, fremmedhad elsker jeg ikke, postkontoret i Føtex på Vesterbrogade, smøreost, velour, hirse (det uskyldige ved lyden) og kortspil.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu